Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 5000 nieuwe gevallen in 4 dagen

Volgens de autoriteiten werden er in 4 dagen 5.108 nieuwe gevallen ontdekt, dat wil zeggen dat het aantal besmettingen ongeveer 1.200 per dag is. Guadeloupe heeft nu het hoogste geregistreerde besmettingspercentage in Frankrijk. 2015.8 gevallen per 100.000 inwoners.

In de afgelopen vier dagen zijn er 10 nieuwe clusters geïdentificeerd, waardoor het aantal clusters van actieve gevallen in de noordelijke archipel en eilanden op 41 komt. Het verplegend personeel herinnert ons er elke dag aan dat de stress hoog is in ziekenhuizen. Dus wekelijks vinden er medische evacuaties plaats naar Frankrijk. Sinds maandag zijn 4 patiënten geëvacueerd.

Om deze uitzonderlijk kritieke situatie het hoofd te bieden, zijn de capaciteiten voor intensive care en intensive care verhoogd tot 69 bedden, 57 in CHU en 12 in CHBT. Dit weekend zouden er bij CHBT 12 extra bedden moeten worden geactiveerd. Er liggen momenteel 65 patiënten op de intensive care in Guadeloupe: 54 van hen hebben 45 COVID in CHU en 11 van hen hebben COVID 9 in CHBT. De autoriteiten stellen dat deze mensen niet zijn ingeënt.

Sinds maandag zijn helaas 14 Guadeloupe omgekomen in ziekenhuizen. Momenteel zijn 124 COVID-patiënten opgenomen in de medische dienst.

Er worden momenteel 23 Covid-patiënten in het ziekenhuis opgenomen op de noordelijke eilanden, die ook worden geconfronteerd met een toename van het aantal gevallen. Eén werd deze week geëvacueerd naar Guadeloupe.

READ  RTL vandaag - Zelfde frisse lucht in Luxemburg: meerderheid keurt de nieuwe Covid-wet goed