Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Eaux Claires Clinic is sterk gemobiliseerd om te managen

Gezien de toestroom van Covid-patiënten neemt ARS contact op met particuliere gezondheidsinstellingen om bij te dragen aan de regionale inspanning om de stijging van de kosten van intensive care-bedden te beheersen en de druk op ziekenhuizen te verlichten.

De Eaux Claires Clinic moet ook de sterke toename van Covid-patiënten in noodsituaties beheren. Op 12 augustus 2021 naderde de dienst de verzadiging. De meeste beschikbare bedden waren bezet door patiënten en tientallen van hen wachten nog buiten in een tent op behandeling. Om herhaling van een dergelijk scenario te voorkomen, is in de organisatie een regionaal escalatieplan ingevoerd om de patiëntenzorg te verbeteren. Stéphanie Dresse, spoedeisende hulp bij Eaux Claires.

Binnen een paar dagen richtte de kliniek een medisch centrum voor transit en evaluatie op. De nieuwe dienst wordt beheerd door chirurgen en omvat momenteel vijf bedden en een volledig uitgeruste echokamer.

De orthopedische dienst boven moet de komende dagen plaats bieden aan 24 herstelbedden, maar de instelling wacht nog op menselijke en materiële versterkingen.

READ  Samantha Cristoforetti wordt de eerste Europese astronaut die het bevel voert over het International Space Station (ESA)