Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19-beoordeling: 26.453 nieuwe gevallen binnen 24 uur, overgrote meerderheid niet-gevaccineerd onder ziekenhuizen

De resultaten van de afgelopen 24 uur, verstrekt door de krant Public Health France, toonden 26.543 nieuwe gevallen van infectie. Het directoraat Onderzoek, Studies, Evaluatie en Statistiek wees vrijdag 13 augustus ook op de verspreiding van de niet-gevaccineerde bevolking op intensive care-afdelingen.

Op vrijdag 13 augustus maken gezondheidsautoriteiten 26.453 nieuwe gevallen van Covid-19 bekend. De Franse Autoriteit voor Volksgezondheid meldde ook 74 nieuwe sterfgevallen in ziekenhuizen die verband houden met de ziekte, waardoor het aantal sterfgevallen in deze instellingen op 86.037 komt sinds het begin van de gezondheidscrisis.

Aan de reanimatiekant worden deze diensten momenteel bezet door 1.831 patiƫnten met Covid. Daarnaast heeft het Directoraat Onderzoek, Studies, Evaluatie en Statistiek (DREES) gepubliceerd persbericht Verzamelen van gegevens van virustesten en ziekenhuisopnames, gezongen door BFM.

Meer positieve gevallen en ziekenhuisopnames onder niet-gevaccineerde

Van de gerapporteerde cijfers zeggen infectiepercentages bij gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen: In feite is het aantal positieve PCR-tests 345 per 100.000 inwoners bij niet-gevaccineerde mensen, tegenover 45 voor de gevaccineerde bevolking.

Wat betreft ziekenhuisopnames wijzen de cijfers van DREES in dezelfde richting. 79% van de ziekenhuisopnames voor Covid-19-gevallen van 26 juli tot 1 augustus waren bij niet-gevaccineerde mensen, en het aandeel stijgt tot 85% voor intensive care-afdelingen.

READ  Het gevaar van buien en onweer volgende week