Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vrijwilligers en honden vangen muizen uit New York

Geplaatst op zondag 23 mei 2021 om 08:10 uur

Het is vrijdagavond tegen middernacht als acht mensen, elk met hun geliefde hond, elkaar ontmoeten om door de steegjes van de Lower East Side van New York te lopen. Hun doel: zoveel mogelijk muizen doden.

Honden, meestal honden, trekken gretig aan de lijn voordat ze in de kattenbakken duiken. Enkele seconden later stopten ze een knaagdier tussen hun tanden.

“Ze zijn ervoor opgeleid. Ze leven ervoor”, zegt Richard Reynolds, president van RATS, wat een acroniem is voor Ryders Alley Trencher-fed.

De knaagdieren in New York zijn beroemd: de volkswijsheid zegt dat de eerste Amerikaanse stad muizen heeft die gelijk zijn aan het aantal mensen (meer dan acht miljoen). De stad test regelmatig nieuwe technologieën om het te neutraliseren, zoals droogijs of alcoholbaden.

Bij het uitbreken van de pandemie waarschuwden de federale gezondheidsautoriteiten voor “ongewoon en agressief knaagdiergedrag”, aangezien de sluiting van restaurants en kantoren hen van voedsel beroofde.

Dit weerhield de vrijwilligers van de vereniging niet. Hun nachtvisserij komt steeds minder vaak voor.

– “Superkrachten” –

Hun stijl: honden met korte poten, zoals honden, weren knaagdieren af ​​uit vuilniszakken die zich ’s avonds ophopen op de trottoirs van New York of in de struiken.

Langbenige honden, zoals de Bedlington Terrier, trekken zich beter terug om te bespringen wanneer ze proberen te ontsnappen.

“Hij lijkt een beetje op X-Men”, zegt de 36-jarige hondentrainer Alex Middleton. “Elke hond heeft bovennatuurlijke krachten.”

Om de muizen te verdrijven, sloegen sommigen, zoals Reynolds, 77, eerst vuilnisbakken met een metalen staaf, terwijl Middleton zijn hol, Rommel genaamd, rechtstreeks in de vuilnisbakken gooit.

READ  Een video van een krokodil die bevroren is in een bevroren meer zorgt voor opschudding op TikTok

“Kom op, Rommel, vang hem!” Roep de groep uit. Enkele ogenblikken later, na een beetje piepen, rukt Rommel met zijn bebloede mond een muis eruit, de Jagers verheugend.

Het dode knaagdier wordt bij de staart opgepakt en in een zitzak gegooid, die aan het einde van de ronde wordt geteld.

Sophia Pierce, die een jaar geleden met haar teckel Lita bij de RATS kwam, blijft onaangetast door het slachten van knaagdieren.

“Je went eraan. Mensen die dit voor het eerst zien, zijn gevoeliger dan wij”, zegt ze.

Het begon allemaal in de jaren negentig: Reynolds was op een hondenshow in een park in New Jersey toen zijn honden muizen begonnen te doden. De parkmedewerker vroeg hem of ze terug konden komen, en RATS was geboren.

De vereniging grijpt in op verzoek van bewoners, die gestoord zijn door de aanwezigheid van muizen in hun omgeving.

De gemeenteraad van New York ondersteunt zijn methoden niet, in de overtuiging dat honden het risico lopen leptospirose op te lopen. Maar omdat het geen sanitaire regels schendt, verbiedt het het ook niet.

“Soms als we veel lawaai maken, gooien we een blikje bier, maar meestal voelen we ons welkom”, zegt Reynolds.

Kayla Callender was verheugd om te zien dat RATS Hunters zich onlangs in haar buurt bij Williamsburg Bridge bemoeide.

“Het maakt een groot verschil”, zegt ze. “Ik waardeer”.

Maar Stephanie Bell, van PETA Animal Rights, schreeuwt: voor haar zijn deze tours “oud, corrupt en illegaal”.

– “Een andere wereld”

Voor Reynolds is het doden van muizen met een hond niet wreder dan het plaatsen van rattengif of vangplaten.

READ  Hij draagt ​​een masker in de Verenigde Staten, internationale hulp in India, een onderzoek in Brazilië ... een update van de epidemiologische situatie in de wereld

Michael Parsons, een rattenexpert aan de Fordham University, vergelijkt het slaan met “kankerkussens”. Hij zegt dat het verminderen van voedselverspilling en afval effectiever zou kunnen zijn.

Reynolds geeft toe dat RATS het aantal muizen in New York niet drastisch vermindert, maar het denkt nog steeds dat het “iets voor de samenleving brengt”

De vereniging levert DNA-monsters voor universitair onderzoek en ingevroren muizen aan een lokaal opvangcentrum voor roofvogels.

Wat betreft de vrijwilligers, ze zijn verheugd om te zien dat hun honden hun jachtinstinct ontwikkelen.

“We doen aan ongediertebestrijding, maar daar zijn we niet echt voor”, zegt Reynolds. “We zijn hier voor onze honden, zodat ze kunnen trainen.”

Kim McCormick, een paramedicus die tijdens deze tochten zes uur vanuit Connecticut rijdt, heeft ook kameraadschap binnen de groep.

“Het is een andere wereld, en een heel andere manier om mensen te ontmoeten. We werken samen en de honden zijn echt cool samen”, zegt ze.

Na drie uur jagen zet Greg Conception, 54, de avondvangst op de grond: 26 muizen.

“Meestal hebben we er ongeveer veertig. Het is een beetje licht. We komen duidelijk vaker”, zei hij.