Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een tegenstander werd na een noodlanding op de luchthaven van Minsk aangehouden

Het vliegtuig, op weg naar Vilnius, Litouwen, werd van zijn koers afgeweken na een bommelding. De oppositie beschuldigt het regime ervan het vliegtuig te “dwingen” om te landen.

De Wit-Russische oppositiekanaal Nexa maakte op zondag 23 mei bekend dat een van zijn voormalige assistenten, Roman Protasevic, werd gearresteerd op de luchthaven van Minsk na een noodlanding van zijn vlucht van Athene naar Vilnius, Litouwen.

Volgens deze bron week het vliegtuig af van zijn koers en volgde het. “BommeldingAfgelopen november plaatsten de Wit-Russische autoriteiten de 26-jarige Roman Protasevich op een lijst.Personen die betrokken zijn bij terroristische activiteiten».

Om ook te zien Wit-Rusland: “Het is hun recht dat hun Europese aspiraties werkelijkheid worden”, aldus de Poolse president

Klaag de arrestatie aan

Deze arrestatie werd onmiddellijk veroordeeld door Wit-Russische oppositiefiguur in ballingschap, Svetlana Tikhanovskaya. Ze bevestigde op Twitter dat het systeem “Ondergaan“Wanneer het Romeinse Protasevic-vliegtuig landt, zoals het zegt,”Hij staat voor de doodstraf in Wit-RuslandDe protestbeweging verzamelde in de zomer en herfst tienduizenden mensen in de hoofdstad Minsk en andere steden. Een massale mobilisatie voor een land met amper 9,5 miljoen mensen.

Maar het protest haperde geleidelijk in het licht van massa-arrestaties, politiegeweld waarbij ten minste vier doden vielen, voortdurende gerechtelijke intimidatie en zware gevangenisstraffen opgelegd aan activisten en journalisten.

READ  Het hoofd van de NAVO bevestigde dat de training van Oekraïense piloten op de F-16 al "begonnen" is.