Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vrees voor een ‘dreigende’ golf van Russische aanvallen en sabotage in Europa

Vrees voor een ‘dreigende’ golf van Russische aanvallen en sabotage in Europa

De NAVO heeft al gewaarschuwd voor de kwaadaardige activiteiten van Rusland op Europees grondgebied.
Valery Sharifullin/AFP

De Duitse inlichtingendienst had verschillende landen, waaronder Frankrijk, gewaarschuwd voor bomaanslagen, branden en elektronische aanvallen vanuit Moskou, aldus de Britse krant. Financiële tijden.

Het risico van een Russische aanval op Europese bodem zou zeer groot zijn. volgens Financiële tijdenDe Duitse inlichtingendirecteur Thomas Haldenwang zou zijn Franse, Zweedse en Britse tegenhangers hebben geïnformeerd dat… “Het risico van sabotage door de Russische staat” dat het “aanzienlijk toegenomen”.

Deze Duitse functionaris had erop aangedrongen“dreigend” Er vonden verschillende aanslagen plaats in verschillende Europese landen “Met een grote kans op menselijke en materiële schade.”Of het nu gaat om bombardementen, brandstichting of cyberaanvallen, wat wijst op directe betrokkenheid bij het conflict met het Westen.

Het proces is al begonnen

De Britse krant benadrukte ook dat een grootschalig destabilisatieproces al op gang had kunnen komen, wijzend op een brand in een pakhuis in Groot-Brittannië met daarin een zending met bestemming Oekraïne. In Duitsland zijn twee mannen gearresteerd op verdenking van het plannen van sabotagedaden namens Rusland, vooral op een Amerikaanse militaire basis.

De NAVO heeft er al voor gewaarschuwd “Schadelijke activiteiten” Rusland op Europees grondgebied, en riep op tot grotere waakzaamheid met betrekking tot mogelijke Russische destabiliserende operaties op kleine en grote schaal.

Rusland heeft al desinformatiecampagnes gevoerd in Frankrijk. Eén daarvan was, door middel van digitale interferentiemanoeuvres, het creëren van valse anti-Oekraïense artikelen, die naar verluidt in grote Franse dagbladen waren gepubliceerd.