Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een golf van sabotage onder leiding van Rusland wordt gevreesd door de Europese inlichtingendienst: Bevrijding

Een golf van sabotage onder leiding van Rusland wordt gevreesd door de Europese inlichtingendienst: Bevrijding

Door het Kremlin gecontroleerde destabilisatieoperaties gericht op het hele Europese continent zullen “aanstaande zijn”, onthulde de Britse krant “Financial Times” op zondag 5 mei.

Minstens vier Europese inlichtingendiensten hebben hun regeringen gewaarschuwd voor sabotagedaden “dreigend” Uit Rusland op Europese bodem, verklapt hij Financiële tijden Deze zondag 5 mei. Uit rapporten van het Britse dagblad blijkt dat Rusland zijn inspanningen opvoert om geheime bombardementen, brandstichtingen en schade aan de infrastructuur over het hele continent uit te voeren, wat aangeeft dat Rusland vastbesloten is een conflict met het Westen te openen.

Thomas Haldenwang, hoofd van de Duitse binnenlandse inlichtingendiensten, zou zijn Franse, Britse en Zweedse tegenhangers hebben gewaarschuwd voor de ernst van deze zaak. “Het risico van sabotage door de Russische staat” van “Het is dramatisch toegenomen.” Een golf van Russische aanvallen op Europese bodem “Met een grote kans op menselijke en materiële schade.” Volgens de Duitse spionnenmeester zal het eerder aanstaande zijn.

Recente gebeurtenissen geven aan dat dit destabilisatieproces al aan de gang is. In Duitsland werden twee Duits-Russische burgers gearresteerd op beschuldiging van het plannen van aanvallen op militaire en logistieke locaties. Op dezelfde manier werden in het Verenigd Koninkrijk aangeklaagde personen beschuldigd van het in brand steken van een opslagplaats met hulpzendingen naar Oekraïne, die naar verluidt in opdracht van de Russische regering werkten.

In Zweden onderzoeken de autoriteiten een reeks treinontsporingen die vermoedelijk door het Kremlin gesteunde sabotage zijn. Bovendien zijn er sabotagepogingen gemeld op de Tsjechische spoorwegen en zijn voertuigen van civiele werknemers aangevallen in Estland.

Verkeerde informatie en hacking

Incidenten zoals de onverklaarbare explosie in een munitiefabriek in Wales en de recente brand bij een wapenbedrijf in Berlijn hebben vermoedens doen rijzen over mogelijke Russische betrokkenheid. Volgens analisten beperkt de Russische agressie zich niet tot fysieke aanvallen, maar omvat het ook desinformatie- en hackcampagnes.

READ  Vice-president Dina Boulwart werd beëdigd als hoofd van het land na het ontslag en de arrestatie van Pedro Castillo.

600 Russische inlichtingenofficieren – die opereerden onder het mom van diplomatieke activiteit – werden van over het hele continent verdreven Financiële tijden De nasleep van de invasie van Oekraïne veroorzaakte een strategische verschuiving, waarbij Rusland proxy’s gebruikte en inlichtingenoperaties regelmatiger coördineerde.

Europese regeringen reageren op deze groeiende dreiging door meer samenwerking en waakzaamheid. Vorige maand uitte de NAVO haar diepe bezorgdheid over deze kwestie “Schadelijke activiteiten” Rusland op het grondgebied van zijn bondgenoten en drong er bij de lidstaten op aan waakzaam te blijven in het licht van de zich ontwikkelende dreiging. De veiligheidsdiensten van het continent zijn alert en proberen potentiële bedreigingen te identificeren en te beperken.

Deskundigen geraadpleegd door de Britse krant waarschuwen dat deze aanvallen meerdere doelen voor Rusland hebben, waaronder het veroorzaken van ontwrichting, het verspreiden van desinformatie en het testen van de Europese verdediging.