Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vreemd genoeg draait de aarde steeds sneller

Vreemd genoeg draait de aarde steeds sneller

Smeltend ijs op Groenland.
kathoo17 – Stock.adobe.com

Wat dit fenomeen nog interessanter maakt, is dat het smelten van poolijs juist de neiging heeft om de rotatiesnelheid ervan te vertragen, zo blijkt uit een in het tijdschrift gepubliceerde studie. natuur.

De opwarming van de aarde heeft invloed op het weer, maar ook op het verstrijken van de tijd. Dat blijkt uit een onderzoek dat woensdag in het wetenschappelijke tijdschrift is gepubliceerd natuur Hij merkt op dat het toenemende smelten van het poolijs nu al op zijn eigen manier de tijdmeting op wereldschaal beïnvloedt. Historisch gezien gebruikten mensen de rotatie van de aarde om de tijd in seconden te meten. Het systeem is echter sinds 1972 veranderd: Coördineerde Universele Tijd (UTC), die over de hele wereld wordt gebruikt, is nu gebaseerd op gegevens van 450 atoomklokken, en het hele mechanisme ervan is afhankelijk van de constante aard van de trillingen van een atoom. Cesium 133.

Deskundigen besloten destijds echter om deze twee tijdmetingen synchroon te houden, omdat Zeelieden bleven voor navigatie afhankelijk van de zon en de sterren en wilden een tijdstandaard die op de een of andere manier verbonden bleef met de rotatie van de aarde. »“, schrijft Patricia Tavella, van het International Bureau of Weights…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop

€ 4,49 per maand gedurende 12 maanden

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Ruimte: in foto's, hier zijn de verbazingwekkende ontdekkingen van de James Webb-telescoop