Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Sciences Beau Menton zijn controversiële en nauwlettend gevolgde pro-Palestijnse conferenties gehouden

In Sciences Beau Menton zijn controversiële en nauwlettend gevolgde pro-Palestijnse conferenties gehouden

Sciences Po Paris heeft zes campussen in de regio, waaronder één in Menton (afbeelding).
Emmanuel Dunand/AFP

De Unie van Joodse Studenten in Frankrijk heeft verzocht om de annulering van pro-Palestijnse conferenties in aanwezigheid van gekozen functionarissen van La France insoumise op deze verplaatste campus aan de Côte d'Azur.

Le Figaro Leuk

De campus van de Sciences Po Universiteit, die werd verplaatst naar Menton, aan de Côte d'Azur, verschijnt opnieuw in het nieuws op initiatief van enkele van haar studenten die de moordenaars zijn van de Palestijnse zaak. Na oproepen om Israël te ‘boycotten’ op sociale media, en vervolgens een tijdelijke belegering van de instelling, is er deze keer sprake van het organiseren van ‘Palestina Week’ met conferenties, wat ‘controverse’ oproept. Vooral omdat dit evenement twee weken na de gebeurtenissen plaatsvindt in het Parijse gebouw aan de Saint-Guillaumestraat. Sinds de aanvallen van Hamas in Israël van 7 oktober is de Israëlisch-Palestijnse kwestie brandbaar gebleven op deze populaire scholen, waar veel leerlingen gepolitiseerd en betrokken zijn.

De groep, bijgenaamd ‘Science Palestine’, en een groep studenten van de New Popular Environmental and Social Union (Nupes) van het Menton Institute, planden op woensdag- en donderdagavond uitwisselingen over “Alternatieve verhalen” Over de Palestijnse kwestie, maar ook over de wens daartoe ‘Wijzen op onrecht’– Kunnen we op hun etiket lezen? De gekozen functionarissen Manuel Bompard (LFI) en Aurelien Tache zullen naar verwachting worden gekozen, evenals de pro-Palestijnse rebellenkandidaat op de Europese verkiezingslijst, Rima Hassan. Vertegenwoordiger Ersilia Sodis (LFI) annuleerde haar bezoek op het laatste moment.

Pierre Istanbul, hoofd van de groep ‘Palestina Verzet’, moet ook aanwezig zijn, samen met advocaat Nariman Qatineh. De naam van de ‘Palestine University of Science’, die ongeveer tien studenten telt, werd na een herinnering van de regering veranderd in ‘Palestine University of Science and Technology’. Deze conferenties zouden in het grote amfitheater gehouden moeten worden, en andere evenementen zijn gepland op het plein voor het University College, zoals de oprichting van… “Gezamenlijke muurschildering” En filmshows.

READ  COVID: de drie scenario's van de wetenschapsraad voor dit najaar

“Haatpropaganda”

naar Unie van Joodse Studenten in Frankrijk (UEJF)Het is geen eenvoudige politieke en activistische bijeenkomst. De vereniging hekelde haar kosten “Haatdragende propaganda” Terwijl ze de annulering van conferenties eisen en kritiek uiten op de gasten. “Het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting betekent het voorkomen van het gebruik ervan voor haatdoeleinden.”Zij voegt daaraan toe in haar oordeel hierover “Deze conferenties lokken intolerantie uit op campussen die hun Joodse studenten leegmaken.”. Twee joodse studenten zagen onlangs iemand door hun huis lopen die zich bedreigend gedroeg en Arabisch sprak, zo vernemen we uit een politiebron, terwijl in verband hiermee een man is aangehouden.

Na contact te hebben opgenomen met de directie van Sciences Po, gaf zij aan dat deze conferenties zouden worden gehandhaafd, maar stelde zij bepaalde voorwaarden aan de organisatoren. “Dit is een studentenevenement.”Het herinnert ons er vooral aan. Hij verhinderde de aanwezigheid van individuen van buiten de instelling, dat wil zeggen het publiek, en legde de aanwezigheid van academici op het gebied van de politieke wetenschappen en geschiedenis op om een ​​soort gematigdheid te garanderen. “Als er leugens worden verteld, zijn de sprekers er om deze te corrigeren.”“, legt een lid van het Sciences Po-management uit.

registratie

Deze conferenties zullen binnenkort worden opgenomen “Dit heeft de neiging om bepaalde situaties te verzachten.”Hij legt het nog eens uit. “We zullen niet aarzelen juridische stappen te ondernemen als er onaanvaardbare opmerkingen worden gemaakt, en we zullen impact hebben.”, hij voegt toe. Een verzoek om politieversterking om toezicht te houden rond de locatie in Menton werd ook ingediend bij de prefectuur Maralbin, die er nota van nam.

READ  Uit een onderzoek is gebleken dat fastfood stoffen bevat die je hormonen verstoren

Deze campus in de Maritieme Alpen, in de Italiaanse grensstad, brengt tweejarige studenten samen, van wie 60% buitenlandse staatsburgers is. Er wordt een gespecialiseerde cursus aangeboden over het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. Sciences Po heeft zes andere campussen van dit type in de regio, evenals in Dijon of Le Havre. Ook al is deze hogeschool een van de kleinste in termen van aantal studenten en professoren, toch is zij een van de meest uitgesproken hogescholen over de Palestijnse kwestie sinds het begin van het conflict.