Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De relatie tussen progesteron en hersentumor is bevestigd

De relatie tussen progesteron en hersentumor is bevestigd

Meningeoom presenteert zich met variabele symptomen, variërend van hoofdpijn tot persoonlijkheidsveranderingen, waaronder evenwichtsstoornissen en zelfs epileptische aanvallen.
Lightfield Studios – Stock.adobe

Sommige progestageenbehandelingen verhogen het risico op meningeoom, dat vaak goedaardig is. Er zijn zojuist drie nieuwe moleculen geïdentificeerd.

Vooral bedoeld voor vrouwen, zijn progesteronderivaten geïndiceerd bij de behandelingEndometriumOnvruchtbaarheid maar ook als anticonceptiemiddel, bij menstruatiestoornissen of om vrouwen richting de menopauze te begeleiden. Sinds 2010 zijn echter meer dan duizend gevallen van meningeomen, een vorm van goedaardige hersentumor, terug te voeren op langdurig gebruik van dit type behandeling. Er zijn maatregelen genomen om de toegang tot deze moleculen in Frankrijk te beperken, terwijl er tegelijkertijd onderzoeken zijn uitgevoerd om de omvang van het probleem te meten. Donderdag verschijnen de laatste resultaten BMJ.

Bij dit werk uitgevoerd door EPI-PHARE, de wetenschappelijke belangenorganisatie bestaande uit ANSM en het National Health Insurance Fund (Cnam), berekende een panel van deskundigen de individuele overtollige risico's voor ongeveer tien progestagenen, inclusief die welke al gecriminaliseerd zijn (Androcur , Lutéran en Lotinil). Zo onthulden ze dat drie extra moleculen…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 85% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop

€ 4,49 per maand gedurende 12 maanden

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Lijst. Deze afdelingen, waar het besmettingspercentage hoger is dan 400, is de nieuwe alarmdrempel die door de autoriteiten is vastgesteld