Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalige gouverneur van New York beschuldigd van seksuele intimidatie verliest Emmy Award

Voormalig gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, die ontslag nam nadat hij was beschuldigd van seksuele intimidatie, trok dinsdag 24 augustus de Emmy Award in die de Amerikaanse televisieprogramma’s beloont, die tijdens de eerste maanden van de pandemie op de televisie werden uitgezonden.

De democraat, die sinds 2011 in functie is, verdiende in 2020 de status van nationale ster door zijn dagelijkse persconferenties, die als logisch en geruststellend werden beschouwd, in tegenstelling tot Donald Trump, wiens aankondigingen over de gezondheidscrisis als grillig werden beschouwd.

Lees ook Gouverneur van New York, Andrew Cuomo, treedt af wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie

De Academy of Television prees zijn optreden, wat hem een ​​Emmy opleverde. Maar de autoriteit kondigde dinsdag aan, een dag nadat Andrew Cuomo de residentie van de gouverneur in Albany had verlaten, dat het het beeldje zou terugtrekken.

11 Intimidatie van vrouwen

“De International Academy heeft vandaag aangekondigd dat, in het licht van het rapport van de advocaat van New York, gevolgd door het aftreden van Andrew Cuomo als gouverneur, het zijn 2020 Special Emmy Award intrekt.”Ze zei in een verklaring.

Het 168 pagina’s tellende rapport, dat begin augustus werd uitgebracht, concludeerde dat Cuomo elf vrouwen seksueel heeft lastiggevallen, van wie de meesten medewerkers en werknemers waren, en somde verschillende ongepaste acties of situaties op.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Beschuldigd van seksuele intimidatie, bondgenoten vrijgelaten en bedreigd met afzetting: de val van de gouverneur van New York

De gouverneur heeft deze beschuldigingen lang van de hand gewezen. Maar onder druk van oproepen om ontslag te nemen uit zijn politieke kamp, ​​waaronder president Biden, kondigde hij op 10 augustus aan dat hij zou aftreden. Andrew Cuomo is dinsdag vervangen door Kathy Hochhol, die ook democraat is. Ze werd de eerste vrouwelijke gouverneur van de staat New York.

READ  De regering slaat de aanval op de provinciehoofdstad af

De wereld met AFP