Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Zwitserland wordt geconfronteerd met een vierde golf van “extreem zorgwekkend”

De vierde “uiterst zorgwekkende” golf van de Covid-19-epidemie treft Zwitserland, zei Patrick Mattis, hoofd van de afdeling crisisbeheer van het Federaal Bureau voor Volksgezondheid, dinsdag.

Patrick Mathis zei dat het dagelijkse aantal SARS-CoV-2-infecties de afgelopen dagen schommelde tussen 2.500 en 3.000, een niveau dat dicht in de buurt komt van het niveau dat werd waargenomen tijdens de derde golf aan het begin van het jaar.

We kunnen over de huidige situatie praten als een vierde golf

“De huidige situatie moet als ongunstig en tot op zekere hoogte zeer zorgwekkend worden beschouwd”, zei hij op een persconferentie in Bern. “We kunnen over de huidige situatie praten als een vierde golf.”

Alarmerend lage vaccinatiegraad

Het aantal nieuwe besmettingen steeg dinsdag met 2.993, waarmee het totaal op 761.978 komt sinds het begin van de epidemie. De Zwitserse regering heeft nog zes doden gemeld, waarmee het totale dodental van Covid-19 op 10.461 komt.

Patrick Mathis maakte zich ook zorgen over de toestand van de ziekenhuizen en de lage vaccinatiegraad.

50% van de Zwitsers heeft twee doses vaccins gekregen

Ongeveer 56% van de Zwitserse bevolking kreeg ten minste één dosis van het vaccin en 50% kreeg twee doses. Volgens Patrick Mathis zijn de meeste mensen die met Covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen niet gevaccineerd.

“De stagnatie van de vaccinatiecijfers geeft niet aan dat de situatie in de nabije toekomst kan verbeteren”, aldus Patrick Mathis. “Het aandeel van de bevolking zonder mazelen is nog steeds erg groot.”

READ  LIVE - Covid-19: Nieuw-Zeeland breidt nationale inperking uit