Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Airbnb biedt gratis accommodatie aan 20.000 Afghaanse vluchtelingen wereldwijd

De CEO van het platform roept hoge Amerikaanse presidenten op om op te treden in het licht van “een van de ernstigste humanitaire crises van onze tijd”.

Airbnb “Het zal beginnen om 20.000 Afghaanse vluchtelingen in de wereld gratis op te vangen” te beantwoorden “Een van de ernstigste humanitaire crises van onze tijd”, kondigde dinsdag de mede-oprichter van het peer-to-peer toeristenverhuurplatform, Brian Chesky, aan.

Airbnb “Hij zal voor deze verblijven betalen”, maar “hij zou niet kunnen (handelen) zonder de vrijgevigheid van zijn gastheren.”Brian Chesky legt het uit op zijn Twitter-account en biedt mensen die een vluchtelingengezin willen verwelkomen aan om zich gratis op het platform te melden.

Sinds 2012 een platform voor kansarmen

Sinds 2012 staat het Amerikaanse bedrijf gasten toe om kamers vrij te maken voor asielzoekers of vluchtelingen, dankzij het “Open Homes”-platform. “De verplaatsing en hervestiging van Afghaanse vluchtelingen in de Verenigde Staten en elders is een van de ernstigste humanitaire crises van onze tijd.”, gaat hij verder, gelovend dat hij moet “medewerker” hoop “Inspireer andere bedrijfsleiders om hetzelfde te doen.”

De val van Kabul op de Taliban op 15 augustus heeft duizenden doden geëist op de luchthaven Hamid Karzai, de enige uitgang van het land, en sinds juli zijn meer dan 53.000 mensen gevlogen, meer dan de luchtbrug die tijdens de herfst vanaf de basis Tan Son Nhat werd opgericht. Saigon in 1975.

READ  Hoe zal de militaire parade op 14 juli terugkeren naar de Champs Elysees?

zie ook – Afghanistan: een week onder de Taliban