Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De start van het schooljaar is op de Franse Antillen en een deel van Guyana uitgesteld tot 13 september

Terwijl in de Franse hoofdstad de eerste tekenen van een stabiliserende gezondheidssituatie verschijnen, blijven die op de Franse Antillen zorgwekkend. Geconfronteerd met recordincidentiecijfers, kondigde de regering op woensdag 25 augustus aan dat de start van het schooljaar zou worden uitgesteld tot 13 september in Guadeloupe, Martinique, Saint-Martin en Saint-Barthélemy, evenals in In de rode gebieden van Guyana.

Als gevolg hiervan voegde regeringswoordvoerder, Gabriel Attal, tijdens een persconferentie na het kabinet toe dat de noodtoestand zou worden verlengd. “tot 15 november in West-Indië, Guyana en Frans-Polynesië”, met de presentatie van een rekening ” volgende week “.

  • Een ‘tragische’ situatie in het buitenland

Regeringswoordvoerder toegeschreven De tragische situatie in veel overzeese gebieden, de Antillen en Frans-Polynesië “Vooral” onder vaccinatie [qui] brengt ondergang” in deze gebieden. Als het infectiepercentage begint “een beetje glibberen” Genade of genade “gevangenisstraf”, houding “Het is echter nog steeds erg gevaarlijk.”, vervolgde, vooral in Polynesië, waar ‘De besmettingsgraad is enorm’2.800 per 100.000 inwoners. In deze buitenwijk, waar het schooljaar twee weken geleden begon, waren maandag alle scholen weer dicht. “We zijn ook zeer waakzaam over de situatie in Guyana, waar het besmettingspercentage, meer dan 400, in één week tijd met 40% is gestegen.”, hij voegde toe.

Bovendien drong Gabriel Attal erop aan Nationale Solidariteit Afgelopen weken gehouden, met verzending Honderden zorgverleners ter plaatse om evacuaties te organiseren en de zuurstoftoevoer te verzekeren.

Lees ook: In Frans-Polynesië worden zorgverleners gedwongen om ‘oorlogsgeneeskunde’ te beoefenen
  • Een derde dosis van het vaccin zal nodig zijn voor een “aanzienlijk deel” van de gevaccineerden, oordeelt het hoofd van de wetenschappelijke raad

Het einde van de covid-19 epidemische tunnel zal zijn “Huidig ​​2022”, op voorwaarde dat voldoende landen een strikt vaccinatiebeleid voeren, maar ook dankzij de medicijnen die tegen het einde van het jaar zouden moeten aankomen, schatte het hoofd van de Wetenschappelijke Raad, Jean-Francois Delfraissy, woensdag. Ondertussen adviseerde de professor in de immunologie, toen hem werd gevraagd over France 2, voorzichtigheid aan te bevelen bij terugkeer van vakantie, evenals bij het begin van het schooljaar, en achtte het zeer gepast om het toe te passen. “Derde dosis [à] Een groot deel van de gevaccineerde bevolking.”

derde dosis ‘Hij zal eerst voor de oudste zorgen.’Delfrisi legde uit dat vanwege de verslechtering met de leeftijd in de immuunrespons op vaccins, en benadrukte dat dit zal gebeuren “heractivering herinnering” Productie van antilichamen. Sommige onderzoeken tonen aan dat het vaccin na verloop van tijd “Beschermen [encore] Goed tegen ernstige en gevaarlijke vormen maar minder effectief tegen infecties”Hij herinnert zich.

READ  Tientallen Rohingya vermist na schipbreuk in Golf van Bengalen

Dinsdag, Opperste Gezondheidsautoriteit Aanbevolen boosterdosis vanaf 65 jaar, “En dus voor alle personen met comorbiditeiten die het risico op ernstige vormen en overlijden vergroten.”.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Vermindert de delta-variant de hoop op kudde-immuniteit?

De wereld met AFP