Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Burgemeesters van de rode zone “nemen nota” van het uitstel van de start van het schooljaar, en het uitstel van de noodtoestand tot 15 november.

De start van het schooljaar gepland voor donderdag 2 september in Guyana wordt eindelijk uitgesteld tot 13 september in de rode gebieden: Kayin Island, Makuria, Koro, Rora, Montessenere Tonegrand en Sinamare vanwege de toename van Covid-19-gevallen die de afgelopen tijd zijn geregistreerd dagen. Het uitstel zal ook gelden voor West-Indië. Het besluit werd woensdag genomen in de Raad van Ministers en aangekondigd aan het einde van de werkzaamheden van de Health Defense Council. De gezondheidsnoodsituatie wordt uitgesteld tot 15 november in Guyana, net als in Polynesië, nadat volgende week een wetsvoorstel is ingediend. Meer details volgen op franceguyane.fr!

Op woensdag 25 augustus heeft de regering vanwege de lokale gezondheidssituatie besloten de start van het schooljaar uit te stellen van 2 naar 13 september in de rode zones van Guyana en West-Indië. De gebieden in kwestie zijn die van Guadeloupe, Martinique, Saint Barthélemy en Saint Martin, evenals de rode regio’s van Guyana: namelijk de gemeenten Cayenne, Koro, Macoria, Matori, Montseneri-Tonegrande, Remer-Mongogli, Rora en Sinamare. .

Het besluit is genomen in het kabinet en bevestigd door regeringswoordvoerder Gabriel Attal tijdens een persverklaring na de Defensieraad. De laatste was van mening dat “in West-Indië en Frans-Polynesië het gebrek aan vaccinatie grote schade aanricht. Het aantal besmettingen, de ziekenhuisdruk en het dodental zijn ongekend.” Met betrekking tot Guyana merkte hij op dat “het besmettingspercentage, dat de 400 overschrijdt, in één week met 40% is gestegen”.

Als dit uitstel van de start van het schooljaar in principe niet betekent dat de schoolvakanties worden verlengd, met de hervatting van afzonderlijk verplichte cursussen, zou het heel moeilijk zijn om deze implementatie in Guyana te implementeren, waar veel gezinnen geen toegang hebben tot een computertool om dit toe te staan. Nu blijkt dat dit initiatief in alle betrokken regio’s wordt uitgesloten vanwege de logistieke onmogelijkheid, dus de schoolkalender zou logischerwijs dienovereenkomstig moeten worden herzien.

READ  Uit de studie bleek dat de delta-variant geen ernstigere gevallen veroorzaakte bij kinderen en adolescenten

verrassingsadvertentie

Hoewel de meeste betrokken burgemeesters duidelijk maakten dat ze “nota hebben genomen” van het besluit, waarvan ze via de nationale media hoorden, is de vertraging voor sommigen niet zonder verrassing.

“We hadden niet verwacht via de pers over een dergelijk regeringsbesluit te vernemen en dachten dat de lokale autoriteiten ons zouden informeren, maar om zo’n stap te zetten is het noodzakelijk om het te rechtvaardigen”, zei Ange Jeremy, de burgemeester van Sinamari, die merkte op dat er al werk was gedaan aan de terugkeer, die voorlopig was gepland voor 2 september om “altijd de barrièrebewegingen” in deze omgeving te maximaliseren.

Soortgelijke werkzaamheden worden momenteel uitgevoerd in de rest van de scholen in de gemeenten van Guyana: “We hebben alles voor de tweede keer georganiseerd, het werk op institutioneel niveau was aan de gang, er werd besloten dat dit begin van het schooljaar wordt uitgesteld, we blijven paraat”, merkt Claude Plinet, burgemeester van Remer Montgoli, van zijn kant op. Frankrijk – Guyana.

“Het probleem dat zich misschien voordoet, is dat sommigen hun gedrag moeten veranderen. We organiseren momenteel vergaderingen om de details van deze vertraagde terugkeer te verfijnen. Persoonlijk dacht ik dat de datum gerelateerd zou zijn aan de datum van de 6e dag, hoe dan ook, vertelde hij me. .het leek heel moeilijk om van dag tot dag van een rood gebied naar een groen gebied te gaan”, analyseert Jean-Claude Labrador, burgemeester van de gemeente Roura, die echter aangaf niet echt verrast te zijn door deze aankondiging.

Een standpunt zoals dat van Patrick Licante, burgemeester van Montsenere-Tonegrand, die vorig jaar stelt: “Dit initiatief was al genomen in Guyana, ten tijde van het academiejaar 2020-2021, op verzoek van gezamenlijke actie van burgemeesters en conciërge ambtenaren.”

READ  Chili stemt voor een fundamentele herschrijving van de grondwet die het van Pinochet heeft geërfd

Terwijl het kabinet van de Guyana Academy President opmerkt dat laatstgenoemde ‘s ochtends een vergadering bijwoonde met alle andere decanen in het land, zou laatstgenoemde overdag niet moeten spreken. Zo zullen de details van de uitgestelde terugkeer in de rode zone pas worden onthuld na de toespraak van de minister van Onderwijs op donderdag 26 augustus. Houd er echter rekening mee dat de start van het schooljaar in de groene zone op de oorspronkelijk geplande datum is en dat vergaderingen, uitwisselingen en voorbereidende vergaderingen voor het begin van het schooljaar hun schema behouden. Dit uitstel betreft alleen studenten, dus alle medewerkers moeten vanaf 1 september zowel in het groen, maar ook in het rood opgeroepen worden om te werken.

Aan de CACL-gemeentelijke kant is er een vergadering gepland voor dezelfde dag de volgende dag, wijzend naar het stadhuis van Cayenne, met alle gemeentelijke teammanagers in het kustcentrum.

Over kinderdagverblijven en basisscholen onder het gezag van burgemeesters besluit Claude Blunt: “We wachten op mededelingen van het universiteitsbestuur over de modus operandi. We stellen immers alleen onze muren ter beschikking.”

In een verklaring over de kwestie voor haar inwoners, gaf de gemeente Kourou aan dat “het besmettingspercentage momenteel maar liefst 435 is in Guyana.”

Belde ons, Annie Robinson Chucho, CTG’s vice-president die verantwoordelijk is voor schoolzaken, gaf aan dat ze op dit moment niet wenste te spreken, en gaf er de voorkeur aan opnieuw te wachten op aankondigingen van het district waarvan de lokale overheid haar instellingen onder de beschikbare middelbare scholen plaatst.

READ  In Rusland is vaccinatie vertraagd door wijdverbreid wantrouwen

Sommige vakbonden van hun kant uitten hun ongenoegen, met name het agentschap van de Verenigde Naties dat via een persbericht aangaf dat “op lokaal niveau, terwijl de problemen zich opstapelen, de radiostilte van de voorzitter van de universiteit en het hoofd van de het Tunesische Journalistensyndicaat is doof voor onze verzoeken om hoorzittingen.”

• Lees ook:

Uitdagingen in het hart van dit nieuwe schooljaar

Terug naar school met een gezonde achtergrond, wat verwacht je?