Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Taliban beloven Amerikanen en Afghanen na 31 augustus in gevaar te laten vertrekken, verzekert de VS ons

Maar het hoofd van de Amerikaanse diplomatie, Anthony Blinken, specificeerde niet of de Verenigde Staten na deze datum diplomatiek aanwezig zouden blijven.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

De Taliban hebben gezworen de Amerikanen en Afghanen te laten gaan “in gevaar” Nog steeds in Afghanistan na 31 augustus, na het vertrek van Amerikaanse troepen, zei woensdag 25 augustus de Amerikaanse diplomatiechef Anthony Blinken. “De Taliban hebben openlijke en geheime toezeggingen gedaan om te zorgen voor een veilige doorgang voor Amerikanen, andere buitenlanders en Afghanen.” uitgelegd.

“De Taliban hebben duidelijk gemaakt dat ze een groot belang hebben bij het operationeel houden van de luchthaven. Wij, en de rest van de internationale gemeenschap, hebben hier een groot belang bij, in de eerste plaats om ervoor te zorgen dat iedereen wil vertrekken. [l’Afghanistan] kan het na 31 [août] gebruik van de luchthaven”, zei Anthony Blinken. Hij zei echter niet of de Verenigde Staten na die deadline, de dag waarop de terugtrekking eindigt, diplomatiek aanwezig zullen blijven. Amerikaanse troepen. “We bekijken een aantal opties”, Beperk je tot het beantwoorden van dit onderwerp.

Duitsland kreeg ook de verzekering van de Taliban dat Afghanen hun land op commerciële vluchten mogen verlaten na de definitieve terugtrekking van de Amerikaanse troepen op 31 augustus.. Plaatsvervangend hoofd van het politieke bureau van de Taliban in Qatar Sher Abbas Stanikzai “Hij verzekerde me dat Afghanen met geldige documenten na 31 augustus nog steeds op commerciële vluchten zouden kunnen reizen”, zei hij. Markus Putzel, een Duitse diplomaat die onderhandelt met de Taliban, zei op Twitter na een ontmoeting in Qatar.

READ  Binnenkort een wereldwijd tekort aan pasta? - Economie

De diplomaat, de speciale gezant van Duitsland in Afghanistan, zei dat hij de zaak had besproken “aanhoudende behoefte” nemen “Een functionerende luchthaven van Kabul” Als voorwaarde voor het werk van NGO’s en diplomaten in Afghanistan.