Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig Smash Mouth-ster Steve Harwell is op 56-jarige leeftijd overleden

Voormalig Smash Mouth-ster Steve Harwell is op 56-jarige leeftijd overleden

De zanger, die in 2021 om verschillende gezondheidsredenen zijn band verliet, onderging een paar dagen palliatieve zorg en stierf in zijn huis in Boise (Noord-Idaho), ‘omringd door zijn familie en vrienden’, zei hij in een brief aan Rolling. Stone magazine Smash Mouth-manager Robert Hayes. Deze laatste specificeerde dat de verdwijning van de kunstenaar te wijten was aan medische complicaties als gevolg van een leverziekte.

Steve Harwell, geboren in 1967, richtte in 1994 Smash Mouth op in Californië met Kevin Coleman op drums, Greg Camp op gitaar en Paul de Lisle op bas. Volgens musicologen speelt de nog steeds bestaande groep een mix van pop, rock, ska en punk. Smash Mouth kreeg begin 1997 internationale bekendheid met het album ‘Fush Yu Mang’ en de hitsingle ‘Walkin’ on the Sun’, waarmee Harwell in 2019 tegen Rolling Stone opschepte dat het ‘de muziek veranderde en de manier waarop mensen naar muziek luisteren. ” Naar dit “geluid dat we hebben gecreëerd” dat “niemand kan kopiëren”.

Tien miljoen albums verkocht

Twee jaar later, in 1999, brak hij opnieuw door met de eerste single “All Star” van het Grammy-genomineerde album “Astro Lounge”, dat op de soundtrack van de geanimeerde blockbuster “Shrek” stond.

Volgens The New York Times is ‘All Star’, dat al bijna 25 jaar het onderwerp is van meerdere remixen, bijna een miljard keer gestreamd op Spotify. In zijn persbericht bracht Robert Hayes een eerbetoon aan de ‘symbolisch stemhebbende’ zanger, die in oktober 2021 zijn groep verliet na een concert in de staat New York waar hij onder meer zijn fans beledigde. Samen met Harveyl heeft Smash Mouth volgens Hayes wereldwijd tien miljoen albums verkocht.

READ  "Ik voel me joods, maar zo zou ik mezelf niet omschrijven"