Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Filmfestival van Venetië onder invloed van Netflix en Amazon

Filmfestival van Venetië onder invloed van Netflix en Amazon

De zon komt op boven het filmfestival van Venetië. Peter stond heel vroeg op, om half vijf in de ochtend, om het beste plekje op de reling langs de rode loper te bemachtigen. Met getekende gelaatstrekken en een boeiende stem heeft de Zweed moeite om gefocust te blijven. In Göteborg werkt hij voor een gereedschapsbedrijf. Bij het meer is zijn gereedschap primitief: twee paraplu’s, die hij gebruikt om de plaats van zijn dochter en vrouw, die nog in bed liggen, veilig te stellen, en een notitieboekje, dat hij door de passerende sterren laat tekenen.

De afgelopen tien jaar struint de man van in de veertig tijdens zijn vakantie grote filmfestivals af op zoek naar handtekeningen. “Over het algemeen houd ik van Venetië, maar deze editie is echt rot. Er zullen maar heel weinig Amerikanen zijn.”Hij vloekte zachtjes. Hij verwijst naar de staking van Hollywood-acteurs, die de meesten van hen sinds 14 juli ervan weerhouden hun films te promoten.

Met zijn hoed die hem beschermt tegen roofzuchtige ogen, ziet Peter eruit als de meest accurate moordenaar in de films van zijn favoriete regisseurs, Michael Mann en David Fincher. Dat is prima, ze komen allebei uit het Venetiaanse deel Ferrari Zelfs niet de moordenaar Voor de tweede, beide in competitie. “Dit jaar zullen dat mijn twee belangrijkste doelen zijn.”laat de handtekeningenjager vrij.

Voor zijn leeftijd van 80 jaarH Mostra’s versie is paradoxaal omdat Amerikaanse films daar terugkeren, na jaren van epidemische schaarste, en tegelijkertijd, op enkele uitzonderingen na, de afwezigheid van de ster. De discrepantie lijkt zelfs nog opvallender omdat de Hollywood-delegatie voornamelijk bestaat uit films die worden uitgezonden door vijand nummer één van de stakers, namelijk streamingplatforms. In Frankrijk, Ferrari De film wordt rechtstreeks uitgebracht op Amazon Prime Video de moordenaar op Netflix, waar nog vier films te zien zijn in Mostra, incl Muzikale bandleiderGeschreven door Bradley Cooper, W Het prachtige verhaal van Henry SuikerDoor Wes Anderson.

READ  In Lombardije, de extreme moderniteit van Villa Necchi Campiglio

De Operarace van Michael Mann

Er zijn verschillende acts waarvan de vertegenwoordigers zich niet bij Serenissima hebben kunnen aansluiten, met uitzondering van de werken van Michael Mann, die vanwege de situatie van een vrijstelling hebben geprofiteerd. “onafhankelijk” van zijn productie. Donderdag 31 augustus kon Adam Driver, die racer en automaker Enzo Ferrari speelt, tijdens een persconferentie zijn woorden herhalen. “symbiose” Aan zijn collega-stakers en hun belangrijkste vakbond SAG-AFTRA, verwijzend naar de platforms: Waarom hou je van kleine bedrijven? Neon en STX Internationaal [respectivement distributeurs et producteurs de Ferrari aux Etats-Unis] Kunnen ze aan de hoogste SAG-AFTRA-eisen voldoen, terwijl grote bedrijven als Amazon of Netflix dat niet kunnen? »

Je hebt nog 72,59% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.