Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rozenfestival: de resultaten van drie dagen waanzin

Rozenfestival: de resultaten van drie dagen waanzin

eenvoudig
Ook bij de tweede editie was het Rozenfestival opnieuw een succes. Het evenement bracht gedurende drie avonden ruim 90.000 festivalgangers samen. Tot volgend jaar!

Het is allemaal heel reëel. Drie dagen na het festival maten de organisatoren van Rose – Samuel Capus, Associate Director van Bleu Citron, en Jean-Nicolas Baylet, General Manager van La Dépêche du Midi en Biglo & Oli – het succes van het evenement. Het is de bevestiging van een droom. Realiseer je dat het afgelopen jaar geen hallucinatie was. We zullen het elk jaar goed doen’, beseft Samuel nachtmerrie.

Lees ook:
Rose Festival: Miles de stem van Big Flo en Ollie op sociale netwerken

Van vrijdag tot en met zondag kwamen tijdens de tweede editie van het Rozenfestival 90.000 festivalgangers naar MEETT in Osun. Vorig jaar bijna verdubbeld. Om hun ervaring zo aangenaam mogelijk te maken, deden de vier collega’s hun best, “Het is onze obsessie”, zegt de Associate Director van Bleu Citron. Wij streven er alleen naar om de ervaring van het publiek te verbeteren. Vorig jaar hebben we een enquête gehouden. Van de 7.500 festivalgangers raadde 99% Le Rose aan. Er werd ons gevraagd om de rijen bij eetcafés en toiletten glad te strijken, en dat hebben we gedaan! We hebben dit jaar verbeteringen gezien. »

Lees ook:
Rozenfestival: Pauline is erg geïnteresseerd in kunstenaars en technici

De organisatoren rusten echter niet op hun lauweren. “De verbeterpunten zijn eindeloos. Dit zijn de technische details van de podia, de verfijning van de aankleding… Het belangrijkste is dat we het plezier en de verrassingen nog verder kunnen vergroten”, zegt Samuel Kapus. In hun WhatsApp-chat bruisten de partners die ‘vrienden’ waren geworden van de ideeën voor aankomende releases. “Eerlijk gezegd, om 23.00 uur betrap ik hem, lachend, kijkend naar Jean-Nicolas Baylet. Als ik wakker word en zie dat het gesprek doorging tot 3 uur ’s nachts, zeg ik tegen mezelf dat ik het goed heb gedaan.”

READ  Quinté PMU - PRIX DE L'AUTOROUTE DE L'OUEST 5 APRIL 2022

We nemen hetzelfde en beginnen opnieuw

Nauwelijks was de tweede editie achter de rug of de organisatoren richtten hun blik op de editie van 2024. Vooralsnog is de (magische) formule behouden gebleven. Zelfde plaats en (bijna) dezelfde datum. De derde sessie van het Rozenfestival wordt gehouden in het Exhibition Centre van 30 augustus tot 1 september. Drie dagen van waanzin in perspectief. Programmering, de sleutel tot het succes van de roos, zal opnieuw de kaart van de jeugd spelen.

Lees ook:
video. Rozenfestival: de gekke energie van de hel van zaterdag

En de organisatoren willen er de tijd voor nemen voordat ze overwegen het feest nog een dag te verlengen: “We kunnen het festival met vier dagen verlengen, maar we willen geen last hebben van groeipijnen. We hebben de potentie om te groeien, maar laten we dat voorzichtig doen. We zijn een heel klein festival en het behoort tot de top 10 van rapfestivals.’ /Electro in Frankrijk. Het is een project van vier vrienden en we zijn er erg trots op. ‘We hebben de indruk dat het festival altijd bestond, en het duwt ons vooruit. Het festival evolueert voortdurend. Wat ziet het leven in Rose.. .