Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

José Sepiloi, zanger en gitarist van Compagnie Créole, is overleden

José Sepiloi, zanger en gitarist van Compagnie Créole, is overleden

Met groot verdriet maken Productions Martin Leclerc en La Compagnie Créole het overlijden bekend van José Sepiloy, oprichter van La Compagnie Créole. […] Jose is vanochtend vredig overleden in Frankrijk met zijn dierbaren. » Op deze zondag 3 september Dit blijkt uit een persbericht dat op sociale media is geplaatst. ’s Avonds maakten La Compagnie Créole en haar productielabel Martin Leclerc het nieuws bekend.

Jose Sipiloy, de zanger en gitarist van de groep, is zondagochtend op 74-jarige leeftijd in Frankrijk overleden.

Grote titels en succes in de jaren tachtig

Zoals vermeld in het persbericht was José Sepiloi een van de leden die in 1975 La Compagnie Créole oprichtten. Zijn belangrijkste titels waren “Au bal masque”, “C’est bon pour le Morale” of “Le Douanier Rousseau”. De groep boekte succes in de jaren tachtig.

Compagnie Créole blijft vandaag concerten geven en zou begin deze week privé optreden in Quebec, zo specificeerde Productions Martin Leclerc in zijn persbericht.

Een laatste ronde dateert van maart 2023

De optredens die La Compagnie Créole begin deze week in Quebec zou geven, moesten worden afgelast, omdat de andere leden van de groep naar Parijs waren afgereisd. “Aan het bed” zijn van Jose Sepiloy.

In het persbericht wordt toegevoegd dat hij in 1948 in Guyana is geboren en in de jaren zeventig met muziek is begonnen, waarbij wordt uitgelegd dat zijn laatste tournee dateert van maart 2023, in Quebec.

Er zijn op dit moment geen details verstrekt over de doodsoorzaak van Jose Sepiloy.