Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig Oekraïense president Poroshenko nodigt Macron uit in Kiev

Petro Poroshenko sprak zaterdag op BFMTV en richtte zich tot zijn voormalige Franse ambtgenoot om hem te vragen naar de belegerde hoofdstad Kiev te komen.

De voormalige Oekraïense president Petro Poroshenko beantwoordde in uniform live vragen van BFMTV op zaterdagmiddag, de 24e dag van de Russische invasie.

Vanuit het belegerde Kiev maakte hij vooral van de gelegenheid gebruik om zijn voormalige Franse ambtgenoot “Emmanuel” uit te nodigen om naar de Oekraïense hoofdstad te gaan om de steun van Frankrijk en de Europese Unie voor de binnenlandse zaak te betuigen en hen te mobiliseren tegen het Rusland van Vladimir Poetin.

“Code”

Op BFMTV op zaterdag stuurde Petro Poroshenko, die Oekraïne leidde van 2014 tot 2019, een bericht naar Emmanuel Macron. “Natuurlijk zou ik president Macron hier willen uitnodigen om Kiev te bezoeken. Het zal een symbool zijn dat Frankrijk en de Europese Unie Oekraïne niet met rust laten en dat Poetin op niemand kan rekenen”, zei de rechter.

Toen hij zich omdraaide om kennis te maken met een staatshoofd die bevestigde dat hij hem “goed” kent, voegde hij eraan toe: “Emmanuel, we wachten op je.”

‘Emmanuel, we vragen om hulp bij deze vijf punten’

Petro Poroshenko had eerder verwezen naar de “enorme steun” van Frankrijk aan Oekraïne. Hij koppelde dit gevoel van dankbaarheid echter aan een reeks van vijf eisen aan Frankrijk en het Westen: onbelemmerde eerste levensbehoeften verzenden, het Oekraïense luchtruim een ​​no-flyzone maken tegen de Russische luchtvaart, een economisch embargo opleggen aan Rusland, het Marshallplan en het versnellen van de Oekraïense Europese integratie.

READ  In Colorado werden branden aangekondigd "in een oogwenk", verstikt door sneeuw - 01/01/2022 om 06:55

“Emmanuel, we vragen om hulp op deze vijf punten”, zei hij.

Robin Werner BFMTV-journalist