Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hooggerechtshof geeft Telegram 24-uurs berichtenservice om ban te voorkomen

Valt het zwaard van Damocles op een telegram? rechter van het Hooggerechtshof voor BraziliëDie vrijdag had besloten om het te voorkomen Berichten In het land kreeg zaterdag 24 uur de tijd om zich aan de wet te houden en zo een verbod te voorkomen.

“Tot nu toe heeft Telegram gedeeltelijk gehoor gegeven aan gerechtelijke bevelen, maar het moet volledig voldoen om de beslissing terug te draaien”, zei rechter Alexandre de Moraes in een nieuwe uitspraak. De dag ervoor besloot hij het berichtensysteem te blokkeren en beschuldigde hem ervan niet te vechten desinformatie daar verspreid.

Bolsonaro bekritiseert de beslissing van vrijdag

De president reageerde op dit besluit “onaanvaardbaar”. BolsonaroZoals veel Brazilianen is deze app vooral dol op. De rechter “heeft geen actie ondernomen tegen twee of drie mensen die volgens hem zouden moeten worden verboden, dus besloot hij 70 miljoen mensen te treffen (…). De president zei dat onze vrijheid op het spel staat. Telegram is gedownload op ongeveer 53% van de mobiele telefoons in Brazilië.

Deze versleutelde onlineberichten vormen een hoeksteen van de campagnestrategie van Jair Bolsonaro, die erop gericht is de president in oktober te herverkiezen en de onbeperkte vrijheid van meningsuiting te verdedigen. Maar, in tegenstelling tot andere platforms, heeft Telegram praktisch geen inhoudsaanpassing voor berichten en groepen kunnen tot 200.000 leden verzamelen, wat het virale potentieel voor verkeerde informatie aanzienlijk vergroot.

overheidswerk

De deadline van 24 uur werd vastgesteld nadat Pavel Durov – de Russische oprichter van het in Dubai gevestigde Telegram – zich verontschuldigde bij het Hooggerechtshof, daarbij verwijzend naar een “communicatieprobleem”, terwijl hij een nieuwe deadline eiste om aan de eisen van de Braziliaanse justitie te voldoen. Ondertussen ging de Braziliaanse regering zaterdag in beroep bij een andere rechter van het Hooggerechtshof en concludeerde dat het verbod op de berichten “onevenredig” was.

READ  Victor Paparico werd veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf wegens corruptie