Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Madrid demonstreerden 150.000 boeren en veeboeren tegen stijgende brandstofprijzen

In Madrid demonstreerden 150.000 boeren en veeboeren tegen stijgende brandstofprijzen

Spaanse vlaggen en spandoeken met de tekst uitgestorven fokkers of “SOS Landelijke Wereld”. Ongeveer 150.000 boeren en fokkers demonstreerden op zondag 20 maart in Madrid om een ​​4 kilometer lange processie te vormen onder leiding van tractoren, jockeys en honden. Ze hebben gehoor gegeven aan de oproep van het Alianza Rural Platform, dat beweert tien miljoen Spaanse boeren te vertegenwoordigen.

De demonstranten eisen van de socialistische regering van Pedro Sanchez dat ze onmiddellijk maatregelen neemt om de prijsstijgingen, met name de brandstofprijzen, en de achteruitgang van de winstgevendheid van boerderijen een halt toe te roepen.

Lees ook Kunnen brandstofprijzen worden verboden, zoals veel presidentskandidaten voorstellen?

Het is tijd om oplossingen te vinden. voor de moeilijkheden van de plattelandswereld, “die 80% van het land beslaat”Pedro Barato, voorzitter van de Asaga Agricultural Employers’ Federation, vertelde de pers. “Dat is genoeg! Voor de Spaanse premier om te stoppen met reizen naar het buitenland en aan het werk te gaan.” In Spanje.

“Deze regering maakt ons kapot.”

Zo was de agrarische wereld van plan de stijgende prijzen voor brandstof en kunstmest aan de kaak te stellen, samen met dalende marges, om te protesteren tegen de verwoestijning van het platteland en overheidsmaatregelen ten gunste van dierenwelzijn, met name gericht op het beperken van de veehouderij. . ‘Deze regering maakt ons kapot, met steeds duurdere brandstof’Nora Guzman, afkomstig uit Pozuelo de Alarcón, ten westen van Madrid, liet haar zien op haar tractor.

“Tegenwoordig beschermen we dieren meer dan mensen” door ‘Oncoherente en absurde normen die de overheid ons wil opleggen’jammerde Fernando Saez, de boer die met zijn hond de reis van Cordoba naar de hoofdstad maakte.

READ  video. Een anomalie in een Disney-park: een gezin vraagt ​​elkaar te pushen om een ​​foto te maken en er breekt een openbare vechtpartij uit
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Spanje moeten huishoudelijk personeel in aanmerking komen voor werkloosheid

Deze grote boerendemonstratie werd de dag na die demonstratie georganiseerd, waarbij duizenden mensen bijeenkwamen op oproep van de extreemrechtse Vox-partij om te protesteren tegen de algemene prijsstijging in de agrovoedings- en energiesector, die werd verergerd door het conflict in Oekraïne.

De belangrijkste vakbondsfederaties van het land van hun kant riepen op 23 maart een algemene staking uit.