Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze vleesetende roofwalvis terroriseerde 36 miljoen jaar geleden de oceaan

In de Peruaanse woestijn is een complete Basilosaurus-schedel gevonden. Het meer dan een meter lange fossiel draagt ​​nog steeds de volle tanden van dit zeemonster en zou kunnen helpen bij het beschrijven van een nieuwe soort.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd


[EN VIDÉO] Interview: Hoe worden dinosaurusfossielen gevormd?
Fossielen zijn de enige overblijfselen van dinosauriërs die tot onze tijd bewaard zijn gebleven. Het is van deze overblijfselen dat wetenschappers kunnen hopen deze oude dieren te begrijpen. Futura-Sciences interviewde paleontoloog Eric Buffett om meer te weten te komen over hun opleiding.

De huidige walvissen Het is niet vergelijkbaar met de soort die de oudergroep van walvisachtigen is. Deze zoogdieren hadden al landvoorouders die ongeveer 50 miljoen jaar geleden het mariene milieu begonnen binnen te vallen. oude watervormen walvisachtigen Ze omvatten ook gigantische, vleesetende soorten wier gedrag hen mogelijk heeft gemaakt tot de grootste mariene roofdieren van hun tijd. Sommige van deze soorten zijn geclassificeerd als basilosauriërs en sommige exemplaren waren mogelijk tot 20 meter lang en wogen bijna 60 ton. Deze mariene roofdieren waren bekend dankzij de ontdekking van skeletelementen, maar ze zijn nog niet bekend Schedel Het is volledig beschreven.

Een nieuw soort “zeemonster”?

De fossieleen volle schedel van basilosaurusHet was Verken in de woestijn Uit Ocucaje in Peru eind 2021. Deze 1,35 meter lange schedel is nu te zien in het Lima Museum.

Het exemplaar werd gevonden in een afzetting van 36 miljoen jaar oud, wat overeenkomt met het einde van het Eoceen, in een gebied dat in die tijd een ondiepe zee was. Het moest minimaal 12 meter lang zijn. Met complete tanden en de hele schedel en onderkaak .is ook toegestaan paleontologen die het “okokage-roofdier” bestuderen om te zeggen dat het anders is dan alle andere soorten ter wereld en dat het een nieuwe soort zou kunnen zijn. Op basis van onderzoek van zijn schedel en gegevens van andere basilosaurussen, moet dit ‘zeemonster’ aan de top van het voedselweb hebben gestaan ​​en zich onder andere hebben gevoed met zeezoogdieren en haaien.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?