Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boris Johnson wil relatie met Poetin niet meer normaliseren

” Fout “. Dus de Britse premier Boris Johnson Ze beschreef hoe het zou zijn om terug te keren naar de normale betrekkingen met Rusland, zelfs als de Russische invasie van Oekraïne zou stoppen.

Boris Johnson zei tijdens een toespraak op de Conservative Party-conferentie in Blackpool (Noord-Engeland) op zaterdag, die werd bijgewoond door de Oekraïense ambassadeur in Londen, Vadim Prystaiko, dat het tijd was om te “kiezen tussen vrijheid en onderdrukking”. Verwijzend naar degenen die liever autoritarisme het hoofd bieden, meende het hoofd van de conservatieve regering dat ze ‘diep fout’ waren.

“Als we de betrekkingen met Poetin dan opnieuw proberen te normaliseren, zoals we in 2014 deden, zou precies dezelfde fout worden gemaakt”, zei hij, verwijzend naar de annexatie van de Krim door Oekraïne.

Johnson doet zaken met Poetin

Boris Junon voelde het Vladimir Poetin viel Oekraïne binnen Omdat hij zich bedreigd voelde door vrijheid en democratie in Oekraïne “omdat Poetin in Rusland 15 jaar gevangen zit alleen maar omdat hij de invasie een invasie noemt, en als je je verzet tegen Poetin bij de verkiezingen, word je vergiftigd of neergeschoten.”

Hij zei dat Vladimir Poetin “bang was voor het effect dat dit Oekraïense model op hem en Rusland zou hebben” en “volslagen geschokt” door een revolutie in Moskou.

vredesoproep

Terwijl Rusland zijn offensief in Oekraïne opvoert, Oekraïense president Volodymyr Zelensky Hij riep Moskou op om in te stemmen met een “vergadering” om de vrede serieus te “bespreken”. Maar de Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss zei dat ze vreesde dat de vredesbesprekingen slechts een “rookgordijn” waren voor het Kremlin voor een nieuw offensief.

READ  Aardbeving treft Milaan

In een interview met The Times dat zaterdag werd gepubliceerd, zei Liz Truss dat ze “extreem sceptisch” was over de onderhandelingen, in de overtuiging dat Rusland ze gebruikte als een manier om de “pool” van zijn troepen beter om te leiden. “Hun invasie zal niet verlopen zoals gepland. We zien geen serieuze terugtrekkingen van Russische troepen of serieuze voorstellen op tafel”, zei ze.

“De Russen hebben gelogen en opnieuw gelogen. Ik vrees dat de onderhandelingen een nieuwe poging zullen zijn om een ​​afleidingsmanoeuvre te creëren en een rookgordijn te creëren tegen de gruwelijke (gruweldaden), waarbij ik benadrukkend dat “als een land serieus is met onderhandelingen, het niet lukraak burgers zal bombarderen die dag.”

Het Britse Ministerie van Defensie benadrukte in zijn laatste update over de status van de Russische invasie van Oekraïne op zaterdag dat “het Kremlin tot dusver zijn aanvankelijke doelen niet heeft bereikt” en “gedwongen is zijn operationele aanpak aan te passen”.

Dit, voegt hij eraan toe, “zal waarschijnlijk het willekeurige gebruik van vuurkracht omvatten die leidt tot meer burgerslachtoffers, de vernietiging van Oekraïense infrastructuur en een escalatie van de humanitaire crisis.”