Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WHO waarschuwt Covid-19: BA.2 ‘is het meest besmettelijke type dat we tot nu toe hebben gezien’

Donderdag waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie voor een sterk herstel van het aantal COVID-19-infecties in de wereld.

De Wereldgezondheidsorganisatie is begonnen met het luiden van de noodklok door een toename van 8% in gedetecteerde gevallen vast te stellen, en dus 11 miljoen gemelde gevallen, terwijl het gebruik van screeningtests wereldwijd afneemt.

Tijdens een persconferentie op donderdag 17 maart 2022 maakte WHO-expert Maria Van Kerkhove duidelijk dat variant BA.2 geen onbekende was in deze situatie. Het zou “zonder twijfel het meest besmettelijke SARS-CoV-2-virus zijn dat we tot nu toe hebben gezien.”

Ter herinnering: BA.2 werd in maart 2022 de meerderheid van de positieve gevallen in Frankrijk.

Omicron zal niet het laatste alternatief zijn

Het virus zal zich sneller verspreiden naarmate de gezondheidsmaatregelen worden opgeheven of worden opgeheven in veel landen over de hele wereld, met name in Frankrijk, waar het dragen van maskers sinds 14 maart 2022 aanzienlijk is verminderd en de vaccinatievergunning is afgegeven . is geschorst.

“Dus we zien om verschillende redenen een toename van het aantal gevallen dat over de hele wereld wordt ontdekt. ​​Dit zijn dezelfde factoren die hebben geleid tot de overdracht van dit virus sinds het begin van de epidemie”, klaagt Maria van Kerkhove De woorden geschreven door BFM-tv.

De expert betreurt ook het fenomeen van “verkeerde informatie” over Covid-19, wat zou suggereren dat de Omicron-variant goedaardig zou zijn, maar ook het laatste alternatief zou zijn waarmee de wereld te maken zou krijgen. Dit alles zorgt voor grote verwarring.”