Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig Koningin Beatrix, een dag herder voor het goede doel

Voormalig Koningin Beatrix, een dag herder voor het goede doel

Elke week kiest The Royal Blog een foto van de week voor je. Aanstaande vrijdag nemen we je mee naar Utrecht met oud-koningin Beatrix der Nederlanden.

Welke foto is dit?

De door ons geselecteerde foto is genomen op vrijdag 15 maart 2024 op Eilandsteed, een stadsboerderij gelegen in Transwijk Park, ten zuidwesten van Utrecht. We zien Prinses Beatrix, met een grote glimlach op haar lippen, omringd door schapen die hun hoofd knikken in de richting van de emmer die ze vasthoudt. Omdat ze begrepen dat het hun voedsel bevatte.

De rest staat na deze advertentie

Waarom hebben wij deze foto gekozen?

Over haar zwarte trui droeg voormalig koningin Beatrix een wit, mouwloos jasje met de tekst “Orange Fan” in oranje letters. De publicatie ervan was feitelijk gekoppeld aan deze stichting, een gift Getrouwd in 2002 Onder het Nederlandse volk bevond zich zijn oudste zoon Willem-Alexander, later Prins van Oranje, en de vrouw die zijn schoondochter werd, Máxima Zorreguieta.

Prinses Beatrix der Nederlanden met vrijwilligers van stadsboerderij Eilandsteed in Utrecht op 15 maart 2024.

Nieuws Foto's / © PPE

De missie van deze stichting is “het creëren van een sociale samenleving waarin mensen met elkaar zijn en niemand alleen is”. Jaarlijks organiseert zij NLdoet, Nationale Vrijwilligersdagen. Gedurende twee opeenvolgende dagen in de lente worden volwassenen en kinderen uitgenodigd om wat tijd voor anderen te besteden. Ieder jaar beantwoordt Beatrix de oproep als een koninklijk paar.

Maxima en Willem-Alexander wachten op een drankje in een buurthuis

Deze vintage uit 2024 markeert hun 20e jaare Jaarlijks staat NLdoet gepland op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart. Op ruim 6.700 locaties in Nederland “kan iedereen op een laagdrempelige manier leren over vrijwilligerswerk en ontdekken wat het betekent om iets voor een ander te doen. Bijvoorbeeld door mee te helpen aan de renovatie van een buurthuis, door geld te lenen aan een voedselbank of door activiteiten te ondernemen met ouderen”, herinnert het paleis zich.

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander zijn van plan om deze vrijdagmiddag samen met vrijwilligers snacks te serveren aan kwetsbare mensen. Zij helpen bij het bereiden van de snacks in de keuken, serveren deze en maken een praatje met de deelnemers aan tafel.

Beatrix ontmoet Bea en Trix de lammetjes

Hun moeder en schoonmoeder gingen hen dus voor door 's ochtends aan het evenement deel te nemen. Naast het voeren van de witte en zwarte geiten en hun lammeren, zocht de voormalige soeverein onderdak bij de ezels en koeien en nam hij deel aan het vullen van hun voervaten met hooi.

Prinses Beatrix der Nederlanden in Utrecht, 16 maart 2024

Prinses Beatrix der Nederlanden in Utrecht, 15 maart 2024

Nieuws Foto's / © PPE

Ze nam een ​​roller om de houten hut te bevlekken voordat ze de stallen bezocht en zaden plantte in de schooltuinen. Ten slotte hielp hij mee met het planten van een berk en enkele struiken.

Prinses Beatrix der Nederlanden in Utrecht, 16 maart 2024

Prinses Beatrix der Nederlanden in Utrecht, 15 maart 2024

Nieuws Foto's / © PPE

Het stimuleren van al deze taken, de Nederlands tijdschrift “Vorsten” Na twee uur werken en een groepsfoto met al het personeel is Prinses Beatrix naar eigen zeggen weer thuis. En twee van de vier Swartbles-lammeren die hij ontmoette, werden ter ere van hem “Bee” en “Trix” genoemd.

READ  NEDERLAND: Twee Israëlische vrouwen werden lastiggevallen en vernederd door een veiligheidsagent op de luchthaven van Amsterdam