Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland staat op het punt een regering van ‘technologen’ voor de meerderheid, inclusief extreemrechts, te vormen

In Nederland staat op het punt een regering van ‘technologen’ voor de meerderheid, inclusief extreemrechts, te vormen

Zelfs als hij de verkiezingen van november 2023 wint, zal de extreemrechtse leider Geert Wilders geen premier van Nederland zijn. De leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) maakte dit op woensdagavond 13 maart bekend, waarmee hij brak met de traditie die voorschrijft dat de eerste partijleider in het kantoor van het regeringshoofd in Den Haag verblijft. Hij zal zich niet kandidaat stellen.

Als alternatief zal hij blijven onderhandelen over een coalitie Discussies leiden nu tot de coalitie van de PVV met de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD, liberaal), het Nieuwe Sociaal Contract (NSC, rechts) en de Boeren-Burgerbeweging (BBB).

Bevestigde zijn liefde “Voor het land en de kiezer” Belangrijker dan de positie, Mr. merkte Wilders op. Werd hij echter gesteund door de leider van de Landbouwpartij, Caroline van der Plas, dan werd hij slechts zwak gesteund door Dilan Yesilkos-Jejerius, de aftredende minister van Justitie die de onderhandelingen voor de VVD leidde, en niet door Peter Omdjikt. , voorzitter van de N.S.C. Donderdag beschreef hij de situatie “Constitutioneel oneerlijk”, Maar hij bevestigde zijn afvalligheid.

Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Nederland zoekt extreemrechts bondgenoten om de macht

Aftredend premier Mark Rutte lijkt op zondag 10 maart een waarschuwing te hebben afgegeven aan zijn partij. “Beste Geert”. De liberale leider bekritiseerde feitelijk de heer. Kritiek op Wilders. “Met deze verkapte waarschuwing zei Rutte tegen zijn partij: ga niet met deze man om, zeker niet als hij premier wordt.”Geschreven door, Woensdag, Dagelijks NRC.

Liberalen en centristen zitten vast

Liberalen en centristen kunnen inderdaad geen persoonlijkheid riskeren die zoveel verdeeldheid zaait als een anti-islamitische populist die de zaken van het land leidt. Maar tegelijkertijd konden ze de turbulente onderhandelingen niet overwinnen, zonder te leiden tot een terugkeer naar de verkiezingen, wat ongetwijfeld zou hebben geresulteerd in een nieuwe overwinning, die al 37 van de 150 zetels in het Huis van Afgevaardigden bezit.

READ  Nieuwe juridische tegenslag voor Uber in Nederland

Ten slotte is het onmogelijk, vooral Mmij De alliantie van Yesilgöz-Zegerius met socialistisch en milieulinks, onder leiding van voormalig Europees commissaris Frans Timmermans, is het enige haalbare alternatief voor een alliantie met extreemrechts.

In dit artikel zou je 49,99% moeten lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.