Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig FTX-voorzitter Sam Bankman Fried gearresteerd op de Bahama’s

Voormalig FTX-voorzitter Sam Bankman Fried gearresteerd op de Bahama’s

De afgezette leider van een cryptocurrency-uitwisseling, de jongeman, loopt het risico strafrechtelijk vervolgd te worden voor zijn rol in de spectaculaire ineenstorting van het bedrijf.

Sam Bankman-Fried, gevallen cryptocurrency-ster en voormalig hoofd van het platform FTXDe procureur-generaal van New York, Damien Williams, heeft aangekondigd dat hij op maandag 12 december is gearresteerd op de Bahama’s, op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten. We zullen meer informatie geven over de aanklacht. Dinsdagochtend legde hij uit in zijn tweet. De SBF verschijnt dinsdag voor de rechter in de hoofdstad Nassau.

De Verenigde Staten hebben “geklaagd” tegen de jaren dertig en “Hij zal waarschijnlijk om zijn uitlevering vragen.”Dat zei de procureur-generaal van de Bahama’s, Ryan Bender, in een verklaring op Twitter. de twee landen “U hebt er belang bij FTX-gerelateerde personen verantwoordelijk te houden die mogelijk het vertrouwen van het publiek hebben geschonden en de wet hebben overtreden.”zei Philip Davis, premier van het koninkrijk, een archipel ten noordoosten van Cuba. In de verklaring voegde hij eraan toe dat de Bahama’s hun eigen “strafrechtelijk onderzoek naar de ineenstorting van FTX” zullen uitvoeren.

De ineenstorting van de FTX-groep lijkt het resultaat te zijn geweest van een absolute concentratie van controle in de handen van een zeer kleine groep onervaren en onervaren individuen. »

John Ray, de nieuwe president van FTX

En “SBF” is nu al een maand in de media, ondanks de dreiging van een rechtszaak wegens fraude na de verbluffende interne implosie van het bedrijf, dat aan het begin van het jaar op 32 miljard dollar werd gewaardeerd. Hij zou dinsdag een huiscommissie toespreken, samen met John Ray, de nieuwe voorzitter van FTX. De voormalige leiders van het failliete platform A.S “totale mislukking” Hij zei afgelopen maandag in een document dat aan de vooravond van de congreshoorzitting werd gepubliceerd, op alle niveaus van toezicht, uitgaven zonder het geld van hun klanten te tellen.

READ  “U krijgt 48 uur de tijd om uw pas te betalen”: waarom het nu mogelijk is om bepaalde kosten bij uw tabakswinkel te betalen

vanaf de eerste blik, “De ineenstorting van de FTX Group lijkt het resultaat te zijn geweest van een absolute concentratie van controle in de handen van een zeer kleine groep onervaren en niet erg ervaren individuen, die geen van de systemen of controles hadden geïmplementeerd die een ander bedrijf nodig had om geld of bezittingen van mensen.”John Ray bevestigd. Als een van de toonaangevende cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld was FTX begin november plotseling niet in staat om het geld dat het daar had gestort terug te geven aan zijn klanten. De groep ging op 11 november failliet.

‘uitgeven’

“Ik heb nooit geprobeerd iemand te bedriegen.”En de Dat heeft Sam Bankman Fried bevestigd Eind november tijdens een conferentie georganiseerd door De New York Times. “Natuurlijk heb ik veel fouten gemaakt en ik zou er alles voor geven om sommige dingen weer te kunnen doen.” De voormalige houder van cryptocurrency heeft ervoor gekozen om zijn Twitter-interviews en toespraken te verdubbelen, ondanks de ernst van de beschuldigingen tegen hem. Hij is afgestudeerd aan het MIT en de zoon van professoren in de rechten van Stanford. Hij is erin geslaagd om cryptocurrencies te legaliseren bij het grote publiek en de politieke klasse. Maar zijn berouwvolle houding en aarzelende toon tijdens zijn recente toespraken staan ​​in schril contrast met het geruststellende beeld dat hij zichzelf de afgelopen jaren heeft opgedrongen.

Het onderzoek had al aangetoond dat activa die door klanten op FTX waren gestort, vermengd waren met die van Alameda crypto-investerings- en beursvennootschap, ook opgericht door Sam Bankman-Fried. En Alameda doopte graag het geld van FTX-klanten om risicovolle weddenschappen te sluiten. Dergelijk gebruik van dit geld zou fraude zijn als het in strijd zou zijn met de voorwaarden van de overeenkomst tussen FTX en zijn klanten, zoals veel advocaten menen.

READ  Toulouse. Wil jij deze winter op reis naar het buitenland? Hier zijn de bestemmingen vanaf de luchthaven

FTX is ook van plan om een ‘uitgeven’ Vanaf eind 2021, met $5 miljard aan bedrijven en investeringen “Dat is misschien maar één maaltijd waard.” dan dat, volgens John Ray. Het platform heeft ook meer dan $ 1 miljard uitgegeven, in de vorm van leningen of betalingen, bestemd voor mensen binnen het bedrijf. Voor de nieuwe leider, die meerdere faillissementsprocedures heeft begeleid, waaronder die van de voormalige Amerikaanse energiegigant Enron, is het doel nu “waarde maximalisatie” Activa die nog steeds in handen zijn van FTX om de klanten en crediteuren van de Groep zoveel mogelijk te betalen.