Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beurs – Te volgen aandelen in Parijs en Europa (bijgewerkt) – 13/12/2022 om 08:53

(bijgewerkt met Air Liquide)

*

Verandering in CAC 40 0#FCE-futures:

*

Stoxx 600 Index Futures Variantie 0 #FXXP:

*

Niet-dividendeffecten .EX.PA

*

Een update over de Europese .EUFR-markten

PARIJS, 13 december (Reuters) – Gevolgd door aandelen op dinsdag op de beurs van Parijs en in Europa:

* ENGIE ENGIE.PA, ENEL ENEI.MI, ENI ENI.MI, HERA

HRA.MI, A2A A2.MI, EDISON EDNn.MI, ACEA ACE.MI – De Italiaanse mededingingsautoriteit kondigde dinsdag de opening aan van een onderzoek naar deze zeven energiegroepen op verdenking van het hebben van een overeenkomst over prijsafspraken voor elektriciteit en aardgas .

* Shell heeft dinsdag plannen aangekondigd om haar belang in twee offshore productiecontracten in de Maleisische Bram Delta voor $ 475 miljoen te verkopen aan Sarawak Exploration and Production Petroleum Sdn Bhd.

* DELIVEROO ROO.L, DELIVERY HERO DHER.DE – EP-leden van het Europees Parlement keurden maandag ontwerp-strengere regels voor arbeidsvoorwaarden voor werknemers op digitale platforms goed in afwachting van geplande gedetailleerde onderhandelingen met EU-lidstaten, wat kritiek opleverde van pressiegroep Delivery Platforms. .

* TELECOM ITALIA TLIT.MI – Italiaanse regeringsfunctionarissen zullen donderdag de belangrijkste aandeelhouders van Telecom Italia VIVENDI VIV.PA en het staatsbedrijf CDP Bank ontmoeten om besprekingen te beginnen over de huidige plannen van het Italiaanse bedrijf, zeiden twee bronnen maandag.

AIR LIQUIDE AIR.PA heeft dinsdag aangekondigd dat het een langetermijncontract heeft getekend met het Zuid-Koreaanse Kumho Mitsui Chemical (KMCI) voor de levering van extra waterstof en koolmonoxide.

* EIFFAGE FOUG.PA kondigde maandag aan dat het de overname van ongeveer 75% van Sun’R, een fotovoltaïsch bedrijf, heeft afgerond voor een niet nader genoemd bedrag.

* PLASTIC OMNIUM PLOF.PA kondigde maandag aan dat het de wettelijke goedkeuring heeft gekregen om de overname van HBPO, de specialist in complexe modulaire assemblage, af te ronden.

READ  BNP Paribas heeft zijn Amerikaanse bank, Bank of the West, verkocht voor meer dan $ 16 miljard

* UCB UCB.BR – De Belgische biofarmaceutische groep kondigde maandag aan dat ze het ontslag van Stefan Ochmann als voorzitter van haar raad van bestuur heeft aanvaard. Fiona de Monceau, momenteel vicevoorzitter van deze Raad, zal hem op interim-basis vervangen totdat er een nieuwe voorzitter is benoemd.

De internationale en Franse zevendaagse agenda:

(Schrijven door Claude Chingou, bewerken door Sophie Lott)