Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Leclerc stelt een limiet aan de verspreiding van papieren flyers

Leclerc stelt een limiet aan de verspreiding van papieren flyers

Het is de bedoeling dat deze maatregel vanaf september volgend jaar in werking treedt, zodat er meer ruimte overblijft voor advertenties in digitaal formaat.

Een paar dagen geleden kondigde het merk Cora aan dat het de publicatie en distributie ervan zou beëindigen Folder op papiervanaf volgend jaar januari.

Nu is E. aan de beurt. Leclerc Om dit aan te kondigen, door de stem van Michel-Edouard Leclerc in een interview met Le Parisien, “Vanaf september 2023 stoppen we volledig met de distributie in heel Frankrijk” En de “alle winkels”.

50.000 ton papier

Voorzitter van het Strategisch Comité van E.Leclerc Centers Geef aan dat dit zo is “50.000 ton papier” In het jaar om gered te worden.

Ik wed dat deze beslissing een rimpeleffect zal hebben op de hele sector: zodra Leclerc de stap zet, zullen andere distributeurs volgen, die zich nog afvragen “zei hij opnieuw.

Carrefour heeft zich gecommitteerd aan 80% digitale publicaties tegen 2024, wanneer Auchan en Super U momenteel tests uitvoeren om de effecten van een soortgelijke beslissing te beoordelen.

digitaal hoogtepunt

in dit gesprekhet geeft verder aan dat het nodig is “Overhalen [les clients] Dat stopt catalogi [signifie] Nooit eindigende zaken. Met dit in gedachten voegde hij deze tijd toe aan frankrijkinfo : “We moeten andere manieren vinden om upgrades te zeggen: we zullen herinvesteren in app-distributie, er zullen catalogi zijn om naar te verwijzen bij Leclercs…”.

Zo zal digitaal het overnemen, zowel via de app als via nieuwsbrieven, of via sociale netwerken… Aan de kant van de fysieke winkel zouden meer promoties en evenementen gelanceerd moeten worden om klanten aan te trekken.

READ  les nouvelles restricties pour les véhicules polluants repoussées à 2023

Een reëel milieubelang?

Maar is de achteruitgang van online adverteren echt in de richting van een schonere planeet? Het is nauwgezet, volgens de ngo Zero Waste, een van wiens paarden het einde van afval is.

Dat legt Alice El Fassi, een van de leden, uit frankrijkinfo : “Het is een digitaal probleem, energieverbruik is heel belangrijk.”