Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bedrog, belangenverstrengeling, buitensporigheid… Zal Sam Bankman-Fred zijn leven beëindigen in de gevangenis?

Bedrog, belangenverstrengeling, buitensporigheid… Zal Sam Bankman-Fred zijn leven beëindigen in de gevangenis?

Sam Bankman-Fried, oprichter en voormalig CEO van FTX, op 15 september in Washington. Sloane Graeme / echtgenoot / Abaca

Verhaal – In afwachting van uitlevering aan de Verenigde Staten na een rechtszaak in de Bahama’s, is de voormalige CEO in groot gevaar.

Een nieuwe wending in een ongelooflijke sage waarvan de Hollywood-bewerking al is geschreven. Sommige media willen dat het de titel krijgt: “FTX of het waargebeurde verhaal van de grootste zwendel van de eeuw”. Op maandagavond heeft Sam Bankman Fried, oprichter en voormalig CEO van het wereldberoemde platform voor activa-uitwisseling, Gevangen in de Bahama’s Op verzoek van de Amerikaanse justitie door de autoriteiten van deze Caribische archipel, de plaats van zijn woonplaats en de zetel van zijn kortstondige imperium.

In afwachting van uitlevering aan de Verenigde Staten Na voor de rechtbank op de Bahama’s te zijn verschenen, neemt de 30-jarige veel risico’s. Hij zou zijn leven in de gevangenis kunnen beëindigen als hij wordt veroordeeld, gezien de miljarden dollars die op het spel staan. Een paar weken geleden groeide hij op als een ster in de branche en beschuldigde de procureur-generaal van het zuidelijke district van New York hem van “telefoonfraude, samenzwering tot oplichting en fraude met effecten…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 89% om te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Alledaagse leven. Lenersverzekering, belastingen... Wat verandert er vanaf 1 juni?