Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgend jaar zijn we onafhankelijk.

Volgend jaar zijn we onafhankelijk.

Energie en de Verenigde Staten – Op het moment van soberheid van energie, Le Figaro Hij ging op bezoek bij de Fransen om te begrijpen hoe ze zichzelf reguleren om hun consumptie (of niet) te beperken en geld te besparen. Ga voor het eerste deel van onze reportagereeks naar Bretagne, waar dit gezin zich onlangs na maanden werk heeft gevestigd.

Meerdere stapels Zonnepanelen Ze liggen nog steeds op de grond, voor het enorme stenen gebouw, waarvan het dak al bezaaid is met deze fotovoltaïsche installaties. Vlakbij hen een majestueuze baksteen-a-brac gemaakt van puin, een aanhangwagen, trappen en een rode cementmolen. “Deze planken moeten bovenop de hanger worden geplaatst zodra u klaar bent met het verlengen ervanlegt Dennis, 40, uit, wijzend naar het oude gebouw tegenover het huis. “Eenmaal geïnstalleerd, gepland voor volgend jaar, zullen we volledig zelfvoorzienend zijn in elektriciteit“Hij zet trots de jonge quadra, de driedagenbaard en het oranje T-shirt op de rug. Of de nul euro factuur per maand voor elektriciteit, verwarming en warm water. De droom van veel Fransen op dit moment, wanneer elektriciteit prijzen moeten omhoog 15% in februari. Ondertussen blijft de rekening voor dit gezin van vijf, gevestigd in Bon-l’Apée, 20 kilometer ten zuiden van Quimper (Finistère), ver achter bij de normen van een traditionele woning van vergelijkbare grootte (235 meter).2): ongeveer 80 euro per maand in oktober en november, gemiddeld 50 euro per maand sinds maart. Op deze datum hebben het echtpaar en hun drie kinderen van 15, 6 en 4 jaar hun intrek genomen in deze volledig gerenoveerde, verlaten oude boerderij, verscholen tussen een terrein van 10 hectare, begrensd door een bos en een rivier.