Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig Canal + CEO Rodolphe Belmer neemt het over als TF1-chef na een mislukte fusie met M6

Een week na het mislukte fusieproject tussen TF1 en M6, maakte TF1 Group op vrijdag 23 september bekend dat Rudolf Bellmer Jill Bellison zal vervangen als voorzitter en Chief Executive Officer (CEO).

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In het licht van verzoeken van de mededingingsautoriteit hebben TF1 en M6 hun fusie opgegeven

Volgens een persbericht zal deze motie op 27 oktober aan de Raad van Bestuur worden voorgelegd voor haar intrede in februari 2023. Jill Bilson zal in de tussentijd een niet-uitvoerend voorzitterschap behouden. Het zal dan zijn “Deputy General Manager van de Bouygues Group belast met Media en Ontwikkeling”.

Rudolf Belmer, 53, bouwde het grootste deel van zijn carrière op aan het roer van Canal+, dat hij van 2003 tot 2015 leidde. Tot afgelopen juli was hij CEO van de Franse IT-groep Atoswaar hij van 2016 tot 2021 CEO was van satellietcommunicatiebedrijf Eutelsat Communications. Tegelijkertijd zat de heer Pelmer sinds 2018 in het bestuur van de Amerikaanse streaminggigant Netflix en was hij sinds 2019 voorzitter van Series Mania.

Reageren op de vele uitdagingen van de nieuwe mediawereld

“Ik ben ervan overtuigd dat we samen in staat zullen zijn om de vele uitdagingen van de nieuwe mediawereld het hoofd te bieden en nieuwe horizonten te openen voor ontwikkeling en groei in het tijdperk van de TF1-groep” Digital, zei de heer Belmer, werd geciteerd in het persbericht van TF1.

Zowel TF1 als M6 maakten op 16 september bekend van de fusie af te zien vanwege concessies die de mededingingsautoriteit had geëist. Hierdoor werd het groene licht gegeven aan de verkoop van TF1- of M6-zenders aan een andere actor, om te voorkomen dat er een moloch zou ontstaan ​​die volgens hem de advertentiemarkt zou verstoren.

READ  Hyundai Ioniq 7, een zevenzitter elektrische vierwielaandrijving, komt in 2024
Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Het mislukken van de fusie met TF1 leidde tot de aanpassing van kaarten over de verkoop van de M6

de wetenschapper