Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nidec, voorheen Leroy-Somer, schrapt honderd banen in Charente

Volgens onze informatie is er een open onderhandelingsperiode met de vakbonden tot eind december. Maar de uitvoering van het plan zal snel gaan. De eerste vertrekgolf op vrijwillige basis staat momenteel gepland voor januari en februari. Vanaf maart 2023 gaat er een gedwongen vertrekperiode open, onder voorwaarden “punten” : anciënniteit, familiale status, enz… Op dit moment zal dus het aantal recidieven bekend zijn. Management beweert vooruit te willen In dialoog.

Zich zorgen maken

Dit besluit lijkt voor veel binnenlandse waarnemers een klap te zijn, nadat het bedrijf, met de steun van het Japanse moederbedrijf Nidec, dat de groep in 2017 van het Amerikaanse Emerson kocht, in mei 2019 een investeringsplan van € 30 miljoen aankondigde op de Charente. websites (lees hieronder). ). investeringen update “ En de “initialiseren” Als alles klaar is, wil ik Laurent Barbeau benadrukken. Feit blijft dat na drie jaar, impliciet in een wereldeconomie die wordt geteisterd door opeenvolgende crises, het discours is gewijzigd. Met de aankondiging van een structurele reorganisatie. In een persbericht legde het bedrijf uit dat het zou moeten “Om hun concurrentievermogen in de industriële motormarkt te beschermen (en) terug te keren naar positieve economische resultaten.” Het project omvat specifiek: “Om het niveau van de vaste kosten te verlagen”deze laatste verboden Om te ontwikkelen in markten met een hoog volume En de “Verdeling van langetermijninvesteringen”. Het bedrijf verliest duidelijk geld, is niet concurrerend in markten met lage marges en moet nu zichzelf financieren om zijn toekomstige investeringen veilig te stellen. Voor Laurent Barbaud was de reden voor deze beslissing de extreem verslechterende financiële situatie van het bedrijf. “Na vele jaren van verlies stapelden de schulden zich op en dus moesten we reageren ‘, ontvouwt zich. Ook de internationale context is aan het rammelen: “De stijging van de kosten van grondstoffen, zoals bevoorrading en logistiek, heeft onze resultaten beïnvloed”, dacht commandant. “Dat dwingt ons ook tot een eenvoudigere en rationelere organisatie.”

Het doel van de reorganisatie is: Het heeft zelffinancieringscapaciteiten om te investeren in innovatie en modernisering van zijn industriële tool”. Concreet zal de geplande organisatie gebaseerd zijn “Over het bundelen van middelen, het moderniseren van tools, met name informatietechnologie, en het versterken van de bedrijfsdynamiek die al op wereldwijde schaal wordt ingezet.” Alle banen die bij de Charente worden geschrapt, zijn in kantoren. Van de kant van de werknemers heerst er enige bezorgdheid: “Zolang we de exacte adressen van de betrokken klussen niet hebben, maken we ons grote zorgen”zegt een medewerker.

Schuld opgebouwd, dus we moesten reageren