Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Experts bevelen fiscale “balancerende” maatregelen aan

Experts bevelen fiscale “balancerende” maatregelen aan

Gezicht “balanceringsproblemen” Financiering van het pensioenstelsel is nodig “een antwoord vinden”, wat niet per se uniek is. Dit is een van de prominente berichten die zijn opgesteld door een groep experts in een bestand ” Merk op “ Aangekondigd op donderdag 22 september. Dit komt een paar uur nadat Emmanuel Macron een interview gaf aan BFM-TV, waarin het staatshoofd de nadruk legde op de ” nodig hebben “ Om pensioenstelsels te transformeren, is het de bedoeling dat te doen “meer werken” activa voor “Het verdedigen van het Franse sociale model”.

Lees ook: Pensioenhervorming: Emmanuel Macron vraagt ​​de regering om “de juiste manoeuvre te vinden” met het Parlement

Het donderdagmiddag uitgebrachte advies is geschreven door het Comité Pensioentoezicht (CSR), wiens taak het is om alarm te slaan als ons pensioenstelsel op drift raakt, met betrekking tot de doelen die de wet stelt: budgettaire houdbaarheid, gelijkheid tussen polishouders intergenerationele solidariteit, enz. ” Indien nodig “Deze instantie, onder leiding van econoom Didier Blanchett, doet voorstellen om het systeem weer op de rails te krijgen. Dit is wat er gebeurde in 2017, toen afgevaardigden voor maatschappelijke verantwoordelijkheid alarm sloegen “Het zijn tekortkomingen (…) Ze begonnen weer te graven.

Vervolgens riep hij de regering op om op te treden, door de maatregelen die kunnen worden genomen te herzien, maar zonder ze te bevoordelen. Zijn aanbeveling werd herhaald voor de komende twee jaar. Anderzijds heeft het in 2020 en 2021 afgezien van het uitbrengen van het laagste advies, met name vanwege de context “Heel vreemd” verband met de gezondheidscrisis. Sindsdien is de hele vraag of de commissie de overheid opnieuw zal uitdagen, zoals aan het begin van Macrons eerste termijn van vijf jaar. Het is een vraag die steeds sterker wordt dan het debat dat al maanden aan de gang is over de ernst van de financiële moeilijkheden van het regime.

READ  Amazon verhoogt de salarissen van 500 duizend werknemers

lichteffecten

Deze nieuwe mening eindigt dus positief: het probleem moet worden aangepakt. Ter onderbouwing van haar stelling is MVO gebaseerd op de laatste prognoses die de Pension Stewardship Council (COR) op 15 september in haar jaarverslag heeft gedaan. Dit document laat zien dat het systeem in 2021 weer overschotten heeft (+ 900 miljoen euro), maar vanaf 2023 opnieuw in het rood zou moeten duiken en pas in de tweede helft van de jaren 2000 zou verdwijnen, in het meest optimistische scenario.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Pensioenen: na een periode van opleving zou het systeem vanaf 2023 moeten verslechteren

Daarnaast geeft MVO aan dat: ” Resultaten “ transformatie ‘aanzienlijk minder gunstig’ Als we verwijzen naar eerdere simulaties, uitgevoerd in 2021: nu zal het ofwel langer duren om het gat te vullen, ofwel het zal blijven, afhankelijk van het groeitempo en de boekhoudkundige gewoonte die wordt gebruikt. Er is grote onzekerheid over de omvang van toekomstige onevenwichtigheden, maar de risico’s “Korte en middellange termijn” Het blijkt zeer reëel te zijn, vooral omdat de productiviteit van onze economie waarschijnlijk zal dalen, waardoor de rekeningen verder verslechteren. Dit is de reden voor de opkomst van de kwestie van corrigerende maatregelen.

Je hebt nog 29,33% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.