Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Landbouwsamenwerking waarschuwt voor gevolgen energieprijzen

Landbouwsamenwerking waarschuwt voor gevolgen energieprijzen

Door de economische verzwakking van de energiehausse en de daling van de grondstoffen als gevolg van klimaatongevallen, vreest de landbouwcoöperatie de voortzetting van de productie en vraagt ​​het de overheid om steunmaatregelen op korte termijn in het licht van de energiekosten. Maar ook op langere termijn een Voedselsoevereiniteitspact om de sector te verduurzamen.

Dominic zaakgelastigde, hoofd Landbouwsamenwerking, 21 september. (© Terrenet Media)

Als de economische situatie in 2021 niet echt goed is, dan is de situatie dit jaar nog verder verslechterd, betreurt Dominique Charguet, hoofd van de landbouwcoöperatie. Want de zorg is niet langer het vermogen om te investeren, maar” bedrijfscontinuïteit productie”, legde hij uit op de persconferentie van de organisatie op 21 september.

Klimatologische gebeurtenissen, met name droogtes en zomerse hittegolven, verminderen in feite de beschikbaarheid van landbouwgrondstoffen, met een duidelijke daling van de melkproductie (-4%) en aanhoudende kapitaaluitval in rundvlees (- 6%). Afhankelijk van de sector zijn de landbouwproductiekosten met 25-30% gestegen. “We hebben in 40 jaar niet zo’n versnelde inflatie op al onze kostenposten meegemaakt”, schat Dominic Chargy, die “in een wereld verkeert die wordt gekenmerkt door geopolitieke en economische instabiliteit, en het einde van de overvloed in termen van aanbod en liquiditeit van grondstoffen”, wat niet moet Leidt tot branchebrede aanpassingen.

Energiekosten, “begaanbare muur”

En als dit nieuwe paradigma wordt uitgevonden, moet het vooral bedrijven in staat stellen de energiecrisis te boven te komen, wanneer de extra kosten die worden gegenereerd soms drie tot vijf keer groter zijn dan het nettoresultaat van sommige van hen. dat is de situatie die “een onoverkomelijke muur vormt, in de zin dat in de huidige stand van zaken, De situatie zal leiden tot de sluiting van onze productie-eenheden Om dit te voorkomen, roept de Landbouwsamenwerking op tot een snelle herziening van de criteria om in aanmerking te komen voor de energierekening – die op Europees niveau zijn vastgesteld – om de energierekening te betalen, want vandaag is van de 3 miljard euro van dit budget besteed.

READ  Zakelijke ineenstorting. Waarom nu en waarom ga je door? Redactie Charles Senat

Dominic Charguet, die om een ​​. vraagt energie schildEn de mogelijkheid om de kosten door te berekenen aan de klant. Voor het hoofd van de landbouwsamenwerking is het ook nodig om de prijsindex voor gas en elektriciteit te scheiden. Zonder extra hulp zullen bedrijven arbitrage moeten voeren, productielijnen moeten stilleggen en mogelijk referenties moeten verwijderen, waarschuwt het hoofd van de landbouwcoöperatie.

Tegelijkertijd is ook de kwestie van de beschikbaarheid van energie een punt van zorg. “Coöperaties, we zijn verantwoordelijk voor 70% van de Franse landbouwproductie, die we moeten verzamelen en stabiliseren. Als we de ketens doorsnijden, zullen we landbouwmaterialen verspillen”, legt Dominique Charguet uit, die om erkenning van deze beroepen vraagt ​​als antwoord op de algemeen belang, en om een ​​sector in stand te houden quota’s van energie.

Voedselsoevereiniteitsovereenkomst tussen sectoractoren

Geconfronteerd met deze ongekende situatie, die zich ongetwijfeld zal herhalen, vereist landbouwsamenwerking ook: Aanpassing van zakelijke relaties Het is vooral de collectieve verantwoordelijkheid van de acteurs. “Ik vraag niemand om liefdadigheidswerk te doen. Het is in de eerste plaats een probleem van het gedrag van actoren en het bewustzijn van risico’s, benadrukt Dominique Charjee. In deze context vraagt ​​landbouwsamenwerking om een Grotere respons op herbespreking van tarievenStop logistieke boetes, en houd rekening met industriële grondstoffen bij de ontwikkeling van voedselproductprijzen, door middel van indicatoren op verschillende kostenposten.

READ  De toekomstige elektrische Renault tot 2025

In het algemeen pleit de landbouwsamenwerking voor de implementatie van het “pact van voedselsoevereiniteit tussen sectorale actoren”, evenals de wet op de landbouwbegeleiding die meer op de faciliteit zal worden gericht. Deze overeenkomst moet worden opgebouwd rond vier pijlers, de Dominique Chargé details: aansturen, organiseren, plannen en belonen.

© Alle rechten voorbehouden – Neem contact op met Terre-net