Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig bondscoach Kees Regvers overlijdt op 97-jarige leeftijd

Voormalig bondscoach Kees Regvers overlijdt op 97-jarige leeftijd

Rijvers was bondscoach van Nederland toen Oranje het EK van 1984 miste vanwege de 12-1 overwinning van Spanje op Malta. Ook won hij met PSV Eindhoven de UEFA Cup en drie landstitels. Hij leidde Beringen in het seizoen 1980-1981.

Als speler speelde Riegvers voor NAC Breda en Feyenoord, maar ook voor Frankrijk, Saint-Etienne en het Stade Française. Rijvers speelde 33 wedstrijden met het Nederlands elftal en scoorde 10 doelpunten. Hij was de oudste nog levende voormalig Nederlands international. Het verscheen voor het eerst op 12 maart 1953.

Als coach coachte Regvers Willem Tho, Twente en PSV Eindhoven, won de titel in 1975, 1976, 1978 en de UEFA Cup in 1978, en Beringen voordat hij in 1981 de leiding overnam als coach van het nationale team. Hij liet veel jonge talenten binnen. – waaronder Ruud Gullit en Marco van Basten, Ronald Koeman en Frank Rijkaard – debuteren bij de nationale ploeg.

Maar hij kon zich niet plaatsen voor de European Nations Cup, omdat Spanje Nederland inhaalde dankzij een 12-1-zege op Malta. Hij was toen hoofdtrainer van Twente en had in 1994 een tijdelijke periode bij PSV Eindhoven, zijn laatste ervaring als coach.

READ  Nîmes Olympique-voetballer vast voor gebruik minderjarige prostituees