Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor minder inspannende fietstochten

De eenvoudige navigatiemodus op Google Maps is bedoeld om het voor mensen gemakkelijker te maken om de route te rijden door het voor hen gemakkelijker en efficiënter te maken om belangrijke informatie over hun reis te raadplegen. De nieuwigheid is nog wel enige uitleg waard.

Voltaire

Bron: Arnaud Gelineau – Frandroid

Fietsen terwijl u naar het scherm van uw smartphone kijkt, is niet per se gemakkelijk, en het kan ook potentieel gevaarlijk zijn. Om dit te corrigeren, belooft Google Maps in de komende maanden een optie te publiceren “lichte navigatie”. In het Frans kunnen we dit vertalen door: “Vereenvoudigde navigatie”.

Het project ziet er intrigerend uit, maar het is niet veel gedetailleerd door het bedrijf Mountain View, dat vooral de verbeteringen aan de zijkant benadrukte Zuiniger autoritten. We hebben echter recht op korte uitleg:

Met het eenvoudige navigatiesysteem kunnen passagiers snel belangrijke details van hun route zien zonder hun scherm aan te hoeven houden of stapsgewijze navigatie te activeren. [ndlr : turn-by-turn en anglais]. D’un seul coup d’œil, vous pouvez suivre la progression de votre trajet, voir votre heure d’arrivée prevue en temps réel, et même connaître le dénivelé de votre itinéraire afin concentration de maintenir ù : do maintenir ù Op de weg.

Details zijn nog vereist

De belofte is aantrekkelijk, maar we wachten op duidelijkere details van Google of rollen de functie uit naar Maps om een ​​beter idee te krijgen van wat het brengt. Hoewel het bedrijf opmerkt dat het niet langer nodig is om het scherm aan te zetten om belangrijke route-informatie te zien, toont een van de weinige illustraties die worden gedeeld een eenvoudige geschatte aankomsttijd bij een verkeerslicht.notifications.

Lichtgewicht Google Maps-navigatie

De illustratie die Google heeft gekozen voor de eenvoudige navigatie-optie op Maps lijkt niet het volledige potentieel van deze innovatie te tonen // Bron: Google

In de applicatie verschijnt vooral vereenvoudigde navigatie om de weergave van vluchtinformatie onderaan het scherm te verfijnen om het gemakkelijker te maken om alles snel te raadplegen.

Google Maps Lite voor navigatie op laag scherm

Informatie weergegeven door de eenvoudige navigatiemodus van Google Maps // Bron: Google

Google toont zijn wens om ecologisch verantwoord gedrag te promoten. Deze noviteit maakt deel uit van deze aanpak, omdat het bedoeld is om gebruikers aan te moedigen hun fietsen zoveel mogelijk te promoten voor reizen.

READ  De biomassacentrale werd door de stakende medewerkers amper herstart

Zelfbedieningsfietsen en scooters

Tegelijkertijd wil Google Maps ook zetten Zelfservice fietsdiensten In de schijnwerpers met vermelding van de locatie van de stations en het aantal beschikbare voertuigen. Idem voor zelfvoorzienende scooters. Deze noviteit is al in enkele steden getestHet zal nu beschikbaar zijn in meer dan 300 steden op zowel Android- als iOS-apps.

Parijs wordt momenteel niet genoemd in de respectievelijke hoofdsteden, in tegenstelling tot Berlijn. Ten slotte geeft Google aan dat het samenwerkt met Donkey Republic, Tier en Voi in Europa om deze optie aan te bieden.