Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vóór koning Charles III en koningin Camilla verwelkomde Kenia Maxima uit Nederland.

Vóór koning Charles III en koningin Camilla verwelkomde Kenia Maxima uit Nederland.

Kenia wacht op koning Charles III en koningin Camilla. De vorst en zijn vrouw zullen daar van 31 oktober tot 3 november op staatsbezoek zijn. Maar voordat het Britse koninklijke paar arriveerde, vloog een ander Europees gekroond hoofd naar dit Oost-Afrikaanse land, dat lid is van het Gemenebest.

De rest staat na deze advertentie

Koningin Máxima was eerder deze week in Kenia. Omdat de vrouw van koning Willem-Alexander niet met hem was teruggekeerd van een staatsbezoek aan Zuid-Afrika, landde deze maandag 23 oktober 2023 op Kisumu International Airport, de derde grootste stad van het land. Als speciale vertegenwoordiger van het United Nations Inclusive Fund for Development (UNSGSA) begon hij aan een driedaags solowerkbezoek, waarbij hij ook de hoofdstad Nairobi bezocht.

De rest staat na deze advertentie

Máxima ontmoette de Keniaanse president en een aantal van zijn ministers

Gewend aan dit soort reizen komt ze praten over verschillende aspecten van financiële inclusie, vooral financiële gezondheid of inclusieve groene financiën, de moeder van prinsessen Katarina-Amalia, Alexia en Ariane bezocht samen met boeren en kinderen uit het veld. Ontmoetingen met ondernemers en financiële instellingen, impactinvesteerders en non-profit- of ontwikkelingsorganisaties. Hij ontmoette ook de gouverneur van de Centrale Bank van Kenia, Kamau Thuke, en president William Samui Ruto en een aantal van zijn ministers.

De rest staat na deze advertentie

De rest staat na deze advertentie

Het paleis, dat herinnert aan het feit dat koningin Máxima in 2010 al een werkbezoek bracht aan Kenia, liet zien dat 79% van de volwassenen het jaar daarop een bankrekening had, tegenover 42%. “Deze stijging is vooral te danken aan digitaal bankieren, dat bijdraagt ​​aan het gebruik van andere financiële diensten zoals sparen, verzekeren en krediet. Toch zijn zeven miljoen volwassenen verstoken van deze diensten. Dit zijn vooral mensen met een laag inkomen en vrouwen”, aldus de Nederlandse rechtbank toegevoegd.

READ  Er zijn zeven mensen gearresteerd wegens deelname aan het boerenprotest in Nederland