Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse koningshuis nodigt hun hond uit voor een kerstfotoshoot in galakleding

Het Nederlandse koningshuis nodigt hun hond uit voor een kerstfotoshoot in galakleding

De koninklijke familie van Nederland heeft een kerstkaart voor 2023 gedeeld. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters dragen op deze kerstfoto hun galakleding, inclusief hun hond Mambo.

Lees ook: Luxemburgse erfgenaam viert laatste kerst met drie

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zien er super chic uit op hun kerstfoto met hun drie dochters… genomen in juli

Woensdag 21 december deelden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun kerstkaart. De Koning en Koningin van Nederland poseren met hun drie dochters, Prinses Katharina-Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Volgens Rijksvoorlichtingsdiensten (RVD), zou de foto al in juli 2022 zijn gemaakt.

Prinses Katharina-Amalia, Prinses van Oranje, Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Mambo, Prinses Alexia en Prinses Ariane poseren voor hun kerstfoto in juli 2022 (Foto: RVD – Jeroen van der Meit)

Lees ook: Het Egyptische troonopvolgerpaar en hun tweeling delen hun familiefoto’s voor de feestdagen van 2022

Dit jaar hadden de Koning en Koningin van Nederland moeite om hun drie dochters bij elkaar te krijgen, en de vorsten zouden een uitzonderlijk georganiseerd verjaardagsfeestje in de zomer hebben benut om deze kerstfoto te maken. De Rijksvoorlichtingsdienst deelde ook een foto van de ansichtkaart, die wordt verzonden naar iedereen die tijdens de feestdagen contact opneemt met de koninklijke familie. De wensen zijn geschreven in het Nederlands, Engels maar ook in de Friese taal die in Noord-Nederland gesproken wordt. Verlangens worden ook vertaald in het Papiaments, het Creools dat in Caribisch Nederland wordt gesproken. Ten slotte wordt de boodschap vertaald in het Spaans, de moedertaal van koningin Máxima, die van Argentijnse afkomst is.

READ  Catherine-Amalia van Nederland: het geheime leven van de toekomstige koningin
Op een ansichtkaart van het Nederlandse koningshuis staan ​​groeten geschreven in het Engels, Spaans, Fries en Papiaments (Foto: RVD)

Lees ook: Familie Wales geeft Sandringham een ​​zonnige, ontspannen en intieme kerstkaart

Mambo komt opnieuw in beeld

Prinses Katharina-Amalia, 19, troonopvolger, voltooide haar tussenjaar en begon in september aan haar universitaire studie in Amsterdam. Prinses Alexia, 17, zit in haar laatste jaar van de middelbare school aan UWC Atlantic College, een internaat in Wales, terwijl de jongste prinses Ariane, 15, haar studie voortzet in Den Haag.

Prinses Amalia droeg deze smaragdgroene jurk tijdens haar eerste optreden op Princesastock in september (Foto: Shutterstock/ISOPIX)

Lees ook: Belgische koninklijke familie poseert met hun twee honden op superchique kerstfoto

Koning Willem-Alexander draagt ​​een smoking, terwijl zijn vrouw en hun drie dochters galajurken dragen. Koningin Máxima draagt ​​een zilveren jurk met één schouder van Elie Saab. Prinses Amalia draagt ​​een smaragdgroene avondjurk van Asos, die ze droeg tijdens haar eerste optreden in Prinsjestad. Volgens de deskundige Josin TrugenticPrinses Alexia draagt ​​een jurk van Zara en prinses Alexia een jurk van Missoni.

In 2021 poseerde de koninklijke familie al met Mambo, maar dan met Nala en Luna op hun kerstfoto (Foto: RVD – Jeroen van der Meit)

Geen verrassing dit jaar: Mambo de hond verschijnt op de foto. Vorig jaar stond Mambo al op de wenskaart, net als twee zwarte labradors, Nala en Luna. Koningin Máxima heeft dit jaar meerdere keren haar hond Mambo, die oorspronkelijk dicht bij de hond van prinses Alexia stond, gegeven om de leegte op te vullen die haar oudere zussen hadden achtergelaten om te gaan studeren. Mambo is een speelgoedpoedel die door de koninklijke familie werd geadopteerd toen hij 8 maanden oud was. In januari 2022, tijdens Blauwe Maandag, zei Koningin Máxima dat ze graag haar hond uitliet als ze een oppepper nodig had.

READ  Restaurants en culturele locaties gaan weer open in Nederland
Foto-avatar

Nicolaas Fontaine

Hoofdleraar

Nicolas Fontaine is sinds 2014 freelance webredacteur. Nadat hij copywriter en redacteur was voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in koninklijk nieuws. Nicholas is tegenwoordig de hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]