Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De aanleg van het waterstofnetwerk begint in Nederland

De aanleg van het waterstofnetwerk begint in Nederland

Minister van Energie Rob Jetten zei dat het internationale project een belangrijke stap is in de richting van het creëren van een milieuvriendelijk energiesysteem voor Noordwest-Europa.

De zogenaamde ‘groene’ waterstof zal worden geïmporteerd en gedistribueerd via de haven van Rotterdam, die een belangrijk Europees knooppunt wil worden voor deze energiebron.

Met behulp van bestaande gasleidingen zal het eerste 30 kilometer lange deel van het netwerk, dat het industriële centrum van Bernice, een stadsdeel van Rotterdam, met elkaar verbindt, naar verwachting in 2025 operationeel zijn.

Volgens het openbare gasbedrijf Gasunie vertegenwoordigt het project een investering van 1,5 miljard euro, die verantwoordelijk was voor het toezicht op de bouw.

Er komen opslagplaatsen en productiefaciliteiten voor waterstof geproduceerd door middel van elektrolyse. Zogenaamde ‘groene’ waterstof, geproduceerd met behulp van hernieuwbare energie, zou fossiele brandstoffen moeten vervangen.

© 2023 Belga Nieuwsbriefing. Alle reproductie- en representatierechten voorbehouden. Alle informatie die in deze sectie wordt weergegeven (transcripties, foto’s, logo’s) is beschermd door intellectuele eigendomsrechten. Belga Nieuwsbriefing. Daarom mag niets van deze informatie worden gereproduceerd, aangepast, opnieuw gedistribueerd, vertaald, commercieel gebruikt of hergebruikt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Belga Nieuwsbriefing.

READ  De voormalige premier en zijn vrouw, elk 93, hebben zichzelf geëuthanaseerd als ‘dubbelgangers’.