Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor kinderen tussen de 13 en 25 jaar is het bezit van een Android-smartphone reden tot scheiding.

Voor kinderen tussen de 13 en 25 jaar is het bezit van een Android-smartphone reden tot scheiding.

In de Verenigde Staten bezit 90% van de mensen tussen de 13 en 25 jaar een iPhone. De loyaliteit van jongeren aan het appelmerk is zo sterk dat het de romantische en sociale selectiecriteria van gebruikers beïnvloedt.

Jaar na jaar komen opiniepeilingen onder Amerikaanse jongeren tot dezelfde conclusie: Generatie Z, de gebruikers geboren tussen 1997 en 2010, geeft overweldigend de voorkeur aan de iPhone. Volgens een artikel in de Financial Times is hun loyaliteit aan het merk Apple zo grootZe ging zelfs zo ver dat ze hun liefdesleven beïnvloedde.

lezen – iPhone 15 Pro: hier zijn de eerste 3D-weergaven van de smartphone, USB-C bevestigd

iPhone is niet alleen een sociale marker, maar ook een heel ander technologieplatform dan Android, en sommige apps helpen gebruikers van de een of de ander te scheiden. Het voorbeeld dat het Britse dagblad geeft, is iMessage. Jongeren hebben dit berichtensysteem geadopteerd omdat het functies biedt zoals gegevenscodering en vooral de mogelijkheid om foto’s, emoji’s, foto’s en video’s rechtstreeks in het gesprek te verzenden.

iPhone is de favoriete smartphone van Amerikaanse jongeren, slechts 10% van hen gebruikt Android

Het probleem met iMessage is dat het een app is die exclusief is ontworpen voor apparaten in het Apple-ecosysteem. Volgens Anneliese Hellmann, 24, “ Een groen bericht – van een Android-gebruiker – annuleert de chat volledig, want nu moet alles via sms. Dus de sociale druk om een ​​iPhone te kopen is krankzinnig.” Amerikaanse tieners zijn bang om buitengesloten te worden van hun sociale groep als ze overstappen op een Android-smartphone. Apple weet dit maar al te goed, het lijkt alleen nog niet klaar om RCS op de iPhone te adopteren.

READ  Ongelooflijke foto's van de totale maansverduistering

lezen – Android: De meeste gebruikers schakelen over op iMessage als er een stopcontact is

Erger nog, deze sociale selectie komt ook voor op het niveau van datingapps en sociale netwerken. Er is een virale trend op TikTok, genaamd “He’s 10, But…” (He’s 10 But…), waarin vrouwen wordt gevraagd hun ideale man opnieuw te evalueren nadat ze erachter zijn gekomen dat hij een Android-apparaat gebruikt. Het resultaat is indrukwekkend: velen delen hun score door 2, en bevestigen het zelfs Het is een dealbreker.

bron : telefoon circuit