Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft verdedigt zijn plan om Activision in Brussel te kopen, ‘Call of Duty’ centraal in de discussies

Microsoft verdedigt zijn plan om Activision in Brussel te kopen, ‘Call of Duty’ centraal in de discussies

Dit is de grootste strijd in de wereld van videogames. Microsoft verdedigde dinsdag in Brussel plan over te nemen Amerikaanse videogame-uitgever Activision Blizzard in het bedrag van 69 miljard dollar en wees het af tijdens een hoorzitting met de autoriteitsdiensten Angst om concurrentie te schaden.

Microsoft, de eigenaar van Xbox, lanceerde begin vorig jaar een bod om het op twee na grootste videogamebedrijf ter wereld te creëren door de eigenaar van populaire games uit te kopen. snoep verpletteren En PlichtHet project stuitte echter op mededingingsbezwaren.

De laatste grote hindernis kwam van Britse toezichthouders. In hun tussentijdse bevindingen eerder deze maand zeiden ze dat de deal de concurrentie en de keuze van de consument aanzienlijk zou kunnen schaden.

Overeenkomsten met Nvidia en Nintendo

Brad Smith, hoofd van Microsoft in Brussel, zei dat hij hoopte dat toezichthouders, waaronder de Britse Competition and Markets Authority, de deal zouden zien als “een kans om dit spel naar nog eens 150 miljoen mensen te brengen”, wat de consument ten goede zou komen.

Hij verwierp alle eisen dat Microsoft populaire games zou verkopen Plicht In tegenstelling daarmee beweren dat “het noch mogelijk, noch realistisch zou zijn”. Smith zei echter dat hij “optimistischer was over de kansen om deze deal vanavond te sluiten dan 24 uur geleden, niet vanwege wat er in de rechtszaal is gebeurd, maar vanwege twee overeenkomsten.”

Hij verwees naar deals met Nvidia, waardoor hun cloudgamingservice tien jaar lang toegang krijgt tot Xbox-pc-games, en een met rivaal Nintendo, waardoor Microsoft zich ertoe zal verbinden om de populaire game uit te brengen Plicht aan een concurrerende consolemaker. ” wij brengen Plicht 150 miljoen meer mensen, 150 miljoen meer apparaten kunnen het niet bereiken Plicht Hij zei niet.

READ  Ezviz C6 2K+ binnencameratest: enorme bewegingsdetectie

Onderhandelingen met Sony

De grootste rivaal van Microsoft, Sony, is fel gekant tegen de deal, maar Brad Smith zei dinsdag dat Microsoft bereid is overeenstemming te bereiken over een oplossing om de zorgen van Sony weg te nemen. “Ik ben klaar om te tekenen”, zei hij, en benadrukte dat hij bereid is om met Sony om de tafel te gaan zitten voor “dialoog” om tot een akkoord te komen.

Brad Smith kwam met verschillende Microsoft-functionarissen naar Brussel voor een hoorzitting achter gesloten deuren, terwijl hij probeerde de EU-antitrustregelgevers te overtuigen om in te stemmen met de deal met Activision.

De Europese Commissie benadrukte dat “het onderzoek nog gaande is” en zei geen commentaar te geven op de hoorzitting. Met name de Commissie, de concurrentiebeschermer van de EU, vreest dat Microsoft de toegang tot de videogames van Activision voor console en pc zal “vergrendelen” en komt in de verleiding om “strategieën te bedenken om concurrerende distributeurs uit te sluiten”.

U moet op 23 maart een beslissing nemen, het einde van de periode van 90 dagen voor een diepgaand onderzoek.