Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor het eerst hebben twee pioniers van de astronomie hun naam aan een asteroïde gegeven

Voor het eerst hebben twee pioniers van de astronomie hun naam aan een asteroïde gegeven

In 2023 zullen twee vrouwen – beroemde Britse astronomen – voor het eerst hun naam geven aan een hemellichaam. Een klein symbolisch gebaar voor een grote bijdrage aan de mensheid.

Annie Maunder En Alice Everett Twee baanbrekende Britse astronomen uit de 19e eeuw. Hun werk was essentieel om de activiteit van de zon te begrijpen of de sterren te observeren, hoewel ze tijdens hun leven weinig waardering kregen. Daarom zullen twee asteroïden hun naam dragenRapporten Wachter. “Deze uitzonderlijke vrouwen verdienen hun plek in de hemel.” Dit werd opgemerkt door Mike Frost van de British Astronomical Society, waarvan de twee wetenschappers lid waren. dat is het De eerste vrouwelijke astronomen Om hun naam te geven aan A Hemels wezen.

Annie Mander en Alex Everett ontmoetten elkaar tijdens hun studie wiskunde aan de Universiteit van Californië De prestigieuze universiteit van Cambridge. Maar zoals alle vrouwelijke studenten tot 1948 deden ze dat niet Het behalen van een diploma is niet toegestaan Hoewel ze cum laude slaagden voor hun examens. Vervolgens accepteerden ze onstabiele banen, b.v “computerdames” Bij de Royal Observatory, Greenwich: Ze maten de posities van sterren en zetten deze om in gegevens die konden worden gepubliceerd en verspreid onder andere astronomen. Nauwkeurig en vervelend werk Armoede salarisZoals genoemd Greenwich Museum-website.

Alice Everett, televisiepionier

Alice Everett (1865-1949) had een goede tijd Meet de positie van 22.000 sterren in één jaar Nadat ze twee artikelen over sterbanen had gepubliceerd, kon ze niet meer van deze activiteit leven. De wetenschapper ging uiteindelijk over naar de natuurkunde, vooral optica, waar ze uitblonk naast televisie-uitvinder John Logie Baird. “Ze was een pionier op het gebied van vroege televisietechnologie en een van de oprichters van de Royal Television Society”Mike Frost legde het uit voogd. Ondanks haar vaardigheden deed ze het niet Regulier betaald werk werd pas tijdens de Eerste Wereldoorlog gevondenHierdoor kregen vrouwen meer kansen op de arbeidsmarkt. Of op zijn vijftigste verjaardag.

READ  Jean-François Delfraisy: "Er worden fouten gemaakt door politici, zoals wetenschappers"

Annie Maunder, gepassioneerd door de zon

Annie Maunder (1868-1947) Van zijn kant wendde hij zich tot het bestuderen van de grootste ster in de melkweg, namelijk de zon. na De grootste geregistreerde zonnevlek Nooit eerder trouwde ze in Greenwich met haar baas, Edward Walter Maunder, die haar liet trouwen Hij werd gedwongen af ​​te treden. Ik bleef ook werken Vrijwillige assistent Wie is haar echtgenoot, Deelnemende site Wetenschappelijke boeken en artikelen die dat wel waren Meestal geschreven Er doorheen. De astronoom is de oorsprong van de schepping Het beroemde vlinderdiagram, waarmee we zonnevlekken kunnen analyseren. Samen met haar man ging ze op expedities over de hele wereld en kon ze een totale zonsverduistering fotograferen, een technisch hoogstandje voor die tijd. “Ze was een buitengewoon getalenteerde astronoom en zonnefotograaf.” voegde de BAA-directeur toe.

Deze twee getalenteerde wetenschappers hebben nu gewonnen Een klein symbolisch gebaar van herkenningvoor hun bijdragen Maar het is noodzakelijk Naar astronomie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

⋙ Deze vrouwelijke wetenschappers beroven van Nobelprijzen ten gunste van mannen

⋙ Ruimtemissies zijn binnenkort wellicht voorbehouden aan vrouwen, en dit is waarom

⋙ Een broek dragen, fluit spelen… deze verbazingwekkende taboes die aan vrouwen worden opgelegd