Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Al-Shir stort een meteoriet neer in zijn tuin: een zeldzame ontdekking

In Al-Shir stort een meteoriet neer in zijn tuin: een zeldzame ontdekking

Jean Le Bourne

In de nacht van zaterdag op zondag 10 september kwam een ​​meteoriet de atmosfeer binnen en viel uiteen. Maar wonder: een klein stukje puin belandde in een park in Cher.

Hij weegt 714 gram, is zwart aan de buitenkant en grijs aan de binnenkant, en heeft onderweg wat schade aangericht. Meteorietpuin viel in de tuin van een inwoner van de Shire. Een zeer zeldzame ontdekking, aldus “ Republikeinse Perry Daaruit blijkt dat er sinds 2000 slechts drie meteorieten in Frankrijk zijn gevonden.

Maar wat gebeurde er toen? In de nacht van zaterdag op zondag 10 september hoorden inwoners van Shir een luide ‘knal’ en zagen ze een groot lichtpunt aan de hemel. De volgende dag legde de plaatselijke krant uit dat het een meteoriet was die de atmosfeer binnendrong en uiteenviel.

De rest volgt na deze aankondiging

Maar het lijkt erop dat een deel van een hemellichaam de desintegratie weerstond door opnieuw de atmosfeer binnen te gaan en de grond bereikte, of beter gezegd op de tuintafel van een bewoner van het gebied. Een kleine meteoriet met een gewicht van 714 gram is in drie stukken verdeeld.

De rest volgt na deze aankondiging

Een tweede ervaring in het Natuurhistorisch Museum

La Berrichonne nam rechtstreeks contact op met Nançay Star Pole, die het puin verifieerde “als meteorietpuin, wat werd bevestigd door leden van het FRIPON/Vigie-Ciel-team.” Eén van de stukken gaat nog steeds naar het Natuurhistorisch Museum in Parijs om er ervaring mee op te doen.

READ  Ziekte van Alzheimer: mediterraan dieet vermindert het risico met 23%

Er zijn meteorietenjagers die deze stellaire verschijnselen regelmatig volgen om te proberen het puin te bergen. Maar het zoeken naar de Graal is geen exacte wetenschap. Misschien is het genoeg om onder een gelukkige ster geboren te worden…