Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vuurmier, een angstaanjagende invasieve soort, arriveert in Europa

De vuurmier, een angstaanjagende invasieve soort, arriveert in Europa

In minder dan een eeuw hebben vuurmieren een groot deel van de Verenigde Staten, Mexico, het Caribisch gebied, China, Taiwan en Australië gekoloniseerd. Jesse Rorabaugh

Het continent was eerder gespaard gebleven, maar onderzoekers hebben zojuist de aanwezigheid van dit insect op Sicilië met zijn ‘vurige’ angel bevestigd.

Zijn beet veroorzaakt hevige pijn. Brandende, jeukende, sijpelende blaren… Vuurmierengif kan leiden tot allergische reacties tot anafylactische shock. solenopsis invicta, Afkomstig uit de tropische bossen van Brazilië, veroverde het de wereld door de wind, maar ook door de maritieme handel in plantaardige producten die bijdroeg aan de verspreiding ervan. In minder dan een eeuw koloniseerde het een groot deel van de Verenigde Staten, Mexico, het Caribisch gebied, China, Taiwan en Australië. Tot die tijd waren Afrika en Europa de enige continenten die gespaard bleven van dit fenomeen: maar voor het eerst bevestigen onderzoekers dat dit angstaanjagende insect zich in Europa heeft gevestigd.

Zelfs toen werd het slechts af en toe aangetroffen in producten die in Spanje, Finland en Nederland werden geïmporteerd. “Duizenden vanInvasieve uitheemse soorten Reeds aanwezig in Europa; Zijn afwezigheid was geruststellend omdat het een van de ergste pijnen was. Mattia Menchitti legt uit…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 77% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop -70%

De aanbieding is geldig tot 25 september. Zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  De met patuline besmette compost werd met spoed teruggeroepen