Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Archeologen zijn woedend nadat Virgin Galactic menselijke fossielen de ruimte in heeft gestuurd

Archeologen zijn woedend nadat Virgin Galactic menselijke fossielen de ruimte in heeft gestuurd

Het is de eerste. Versteende overblijfselen van oude menselijke verwanten werden op vrijdag 8 september de ruimte in gestuurd. bottenAustralopithecus sediba En de’Homo naledi Ze werden feitelijk gevlogen op een Virgin Galactic-vlucht.

Maar dit is in de eerste plaats niet in de smaak van wetenschappers, die deze taak als een taak beschouwen “Ernstige ethische schending”Rapporten Levende WetenschapWoensdag 13 sept.

Bewogen door de miljardair

Het vertrek vond plaats vanuit Spaceport America, gelegen in de Amerikaanse staat New Mexico. De fossielen werden door de Zuid-Afrikaanse miljardair Timothy Nash in een buis vervoerd. Deze menselijke resten zijn geselecteerd door Lee Berger, lid van de National Geographic Society en directeur van het Center for Human Deep Voyage Exploration aan de Universiteit van de Witwatersrand, Zuid-Afrika.

Het was een stukje van mijn sleutelbeenAustralopithecus sediba2 miljoen jaar oud, en een duimbeenHomo naledi Het dateert van 300.000 jaar geleden.

⋙ Aardbeving in Marokko: satellietgegevens onthullen een sluimerende breuklijn aan de oorsprong van de ramp

“De reis van deze fossielen naar de ruimte vertegenwoordigt de waardering van de mensheid voor de bijdragen van alle voorouders van de mensheid en onze oude verwanten.”Berger legde het mij uit in een persbericht.

De South African Heritage Resources Agency (SAHRA) zei dat het doel van de reis was om de wetenschap te bevorderen en wereldwijde erkenning te verkrijgen voor onderzoek naar de menselijke oorsprong in Zuid-Afrika.

Geen wetenschappelijke rechtvaardiging

Maar binnen de wetenschappelijke gemeenschap is de missie van Virgin Galactic controversieel. Alessio Veneziano, een biologische antropoloog, bracht met name vier problemen naar voren met Sociaal Netwerk X: het gebrek aan wetenschappelijke rechtvaardiging voor de diefstal; Ethische kwesties die verband houden met respect voor menselijke voorouderlijke overblijfselen; Lee Berger’s toegang tot fossielen, gedeeld door slechts een paar andere onderzoekers; En tot slot de verkeerde voorstelling van de paleo-antropologische praktijk.

READ  Zes weervallen in Sansi (Boy du Dome): Weten hoe je ze kunt dwarsbomen om je veilig te ontwikkelen

⋙ Diepe wonden in de bodem van het Amerikaanse zuidwesten: hebben de Verenigde Staten te veel grondwater verbruikt?

Andere geleerden uitten ook hun verontwaardiging: “Ik ben doodsbang dat ze een pasje hebben gekregen.”Sonia Zakrzewski, een bioarcheoloog aan de Universiteit van Southampton in het Verenigd Koninkrijk, schreef over X en bevestigde dat ze deze diefstal als voorbeeld zou gebruiken in haar klasse van onethische methoden. “Dit is geen wetenschap”voegde ze eraan toe.

⋙ Sancties: Een Russisch vliegtuig dwingen een noodlanding te maken in een veld

“Dit is ongebruikelijke activiteit voor een oude opgraving”, zegt Justin Walsh, hoogleraar archeologie aan de Chapman University in Californië. De laatste ziet “geen teken dat Lee Berger geïnteresseerd was in wetenschap en het beantwoorden van deze vraag [sur les effets des vols spatiaux] Door fossielen te laten vliegen.

Over hetzelfde onderwerp:

⋙ Ruimteonderzoek: ze zullen twee maanden liggen om de zwaartekracht te reproduceren

⋙ Ruimte-invasie: is de ruimte een wetteloze zone?

⋙ Australië: Menselijke resten ontdekt in de magen van twee krokodillen