Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor een Grammy in aanmerking komend AI-gegenereerd nummer “Heart on my Sleeve” van het nepduo Drake & The Weeknd

Voor een Grammy in aanmerking komend AI-gegenereerd nummer “Heart on my Sleeve” van het nepduo Drake & The Weeknd

Kunstmatige intelligentie investeert elke dag meer in het muzikale universum. Het nepnummer van de Canadese zangers Drake en The Weeknd, geproduceerd met behulp van kunstmatige intelligentie, is ter overweging ingediend bij de Grammy Awards, de meest prestigieuze prijzen in de Amerikaanse muziekindustrie, aldus rapporten. verschillend.

Harvey Mason Jr., CEO van de Recording Academy, de organiserende instantie van de Grammy Awards, zei in een interview dat “Heart on my Sleeve”, geschreven door de anonieme auteur Ghostwriter977, “volledig in aanmerking komt omdat het door een mens is geschreven.” met De New York Times.

Hulde aan de auteurs

Het nummer, dat een parodie is op gesprekken over actrice Selena Gomez – met wie The Weeknd onlangs een korte geschiedenis had – zou de titel Rap Song of the Year en Song of the Year kunnen krijgen, bevestigt een familielid van Ghostwriter977 aan American Daily. Deze verschillen hebben betrekking op de songwriters, niet op de vocalisten.

De Grammy-regels stellen ook dat een nummer, om in aanmerking te komen, moet voldoen aan de vereisten voor commerciële beschikbaarheid en een “brede opname-uitgave, landelijk beschikbaar gesteld via fysieke winkels, externe retailers en/of streamingdiensten”. Het werd in april echter verwijderd van Spotify en Apple Music vanwege inbreuk op het auteursrecht, op verzoek van platenmaatschappij Universal Music Group, die de artiesten vertegenwoordigt. Maar het nummer werd wijd verspreid op sociale netwerken en in live-uitzendingen. Een echte hoofdpijn vanuit zakelijk oogpunt.

In Frankrijk ging het nummer, dat rap- en hiphopgeluiden combineert, medio april viraal: het werd in een videoclip op TikTok geplaatst en de titel werd in 48 uur bijna 15 miljoen keer bekeken. De afgelopen maanden heeft kunstmatige intelligentie naam gemaakt in de muziekwereld door de stemmen van veel artiesten, zoals Angel of John Lennon, perfect te reproduceren. Deze creaties stellen de toekomst van de muziekindustrie in vraag: sommigen twijfelen aan de juridische reikwijdte en anderen prijzen de beloften van muzikale creativiteit.

READ  Een bewaker valt flauw tijdens een wake in Westminster Hall