Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor deze arts kan de “gezondheidskaart en de gevolgen ervan” “de epidemie verergeren”

Gezondheid

korte link

Terwijl de Constitutionele Raad zich voorbereidt op de behandeling van het wetsvoorstel dat voorziet in de veralgemening van sanitaire voorzieningen, waarschuwt de medisch directeur van Doctessimo, Gerald Krzyk, ondervraagd door Le Figaro, voor de negatieve gevolgen van deze maatregel, waarvan de invoering met name gepaard zal gaan met ” versoepeling van de barrière kruimels”.

In een interview met de krant Le Figaro dat op 26 juli werd gepubliceerd, gelooft de spoedarts en medisch directeur van Doctissimo Gérald Kierzek dat de gezondheidskaart – die zojuist door het parlement is aangenomen – tegen de bedoelingen van de autoriteiten zou kunnen indruisen en “de epidemie zou verergeren”. Ongeacht de sociale spanningen, zou deze maatregel, samen met “het opheffen van de barrière”, kunnen leiden tot een “terugkeer van de epidemie”.

“Vereiste om de barrièrebewegingen te versoepelen door middel van een gezondheidskaart en vaccinatie is gevaarlijk.” […] Gooi het masker binnen of ontspan met eenvoudige gebaren […] Het zal onvermijdelijk leiden tot bijeenkomsten en mogelijk een regelmatige herverspreiding van de epidemie, vooral omdat de gang niet de juiste mensen aanmoedigt om zich te laten vaccineren”, legt hij uit aan de journalist van Le Figaro, eraan herinnerend dat “iedereen door moet gaan met de barrières van actie” ongeacht hun vaccinatiestatus.

Ter herinnering: vanaf 21 juli is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht op plaatsen die onderworpen zijn aan de gezondheidskaart. Op dezelfde dag werd het gebruik van het apparaat uitgebreid naar uitgaansgelegenheden met meer dan 50 personen. Begin augustus, na bestudering van het wetsvoorstel over gezondheidscrisisbeheersing door de Constitutionele Raad, moet de gezondheidskaart worden uitgebreid tot restaurants, cafés en vervoersmiddelen die langeafstandsreizen aanbieden. Op al deze plaatsen mogen barrièregebaren dus niet worden gerespecteerd.

READ  Bekijk de eerste statische test van de booster die de zwaargewicht voorafschaduwt

Vaccinatie van de meest kwetsbaren

Dhr. Kierzek, auteur van het boek Coronavirus, How to Protect Yourself? Het noemt ook twee “onvoldoende ontwikkelde middelen” in Frankrijk om Covid-19 te bestrijden: het verbeteren van de ziekenhuisomgeving en het vaccineren van mensen die risico lopen.

Volgens de arts zijn het vandaag de jongeren die worden gevaccineerd “balans van risico’s en voordelen”, degenen die risico lopen, d.w.z. mensen ouder dan 65 jaar, ouder dan 50 jaar en mensen met comorbiditeiten, evenals mensen die nog steeds zwaarlijvig zijn mensen van alle leeftijden zijn niet “holistisch” ingeënt.

Terwijl Frankrijk net de 40 miljoen mensen heeft gepasseerd die voor het eerst zijn gevaccineerd, moeten “5 miljoen mensen met een risico” nog injecties krijgen, volgens cijfers van de ziektekostenverzekering op 22 juli. De heer Kierzek legt echter uit dat, gezien de ervaring van eerdere golven van de epidemie, juist de risicopatiënten “moeten worden beschermd” om een ​​nieuwe toestroom van patiënten naar ziekenhuizen en mogelijke overbevolking van intensive care-afdelingen te voorkomen.

Ziekenhuizen: ‘Geen ondervraging’

De tweede factor die Frankrijk nodig heeft om de epidemie effectief te kunnen bestrijden en waarop de arts de aandacht vestigt, is de toestand van de ziekenhuizen in Frankrijk.

“Aan het ziekenhuisfront sta ik versteld dat er anderhalf jaar na het uitbreken van de crisis geen structurele bevraging van ons gezondheidssysteem heeft plaatsgevonden”, zegt hij dagelijks.

Zo verwijst de heer Kierzek naar de “chronische context van beddentekorten en noodoverbevolking” en dit ongeacht de Covid-19-pandemie.

Volgens de Franse volksgezondheidscijfers zijn op 26 juli bijna 6 miljoen Fransen besmet Positief getest op Covid-19 Sinds het begin van de gezondheidscrisis. Meer dan 111.000 mensen stierven aan de ziekte.

READ  Hoe wordt de aurora borealis op Jupiter geboren? De puzzel is opgelost